Derby-ul Agroland – CSU Poli Timișoara, la volei feminin, se joacă în...

Derby-ul Agroland – CSU Poli Timișoara, la volei feminin, se joacă în prima zi a turneului de promovare în A1. Vezi programul complet al competiției din Sala ”Constantin Jude”

0
DISTRIBUIȚI
agroland volei feminin
Agroland Timișoara se luptă pentru promovarea în elita de volei feminin

Timișoara e gazda turneului de promovare în elita voleiului feminin. Două formații locale, UVT Agroland și CSU Politehnica, sunt printre cele patru formații participante. Prima e și organizatoarea turneului și începe cu optimism turneul din Sala ”Constantin Jude”, urmând să se întâlnească chiar azi cu alb-violetele. Trupele bănățene se bat cu Piteștiul și CSU Galați pentru cele două locuri care duc în Divizia A1.

”Considerăm că voleiul trebuie să-și găsească un loc între preferințele timișorenilor. Ca și club de volei am demonstrat că ne luăm treaba foarte în serios. Nu e un hobby. Am ajuns la o etapă importantă, bătălia pentru accederea în prima divizie. Până acum ne-am îndeplinit toate obiectivele, sperăm să putem spune același lucru duminică după masă, avem încredere. Odată cu sezonul următor îmi doresc să facem o figură frumoasă și să umplem Sala Olimpia când jucăm acasă”, a declarat Horia Cardoș, președintele UVT Agroland, înaintea competiției.

UVT Agroland, noul proiect din voleiul bănățena, a mers în linie dreaptă până acum. ”Ne dorim să aducem suporterii lângă noi, pe lângă promovare. Ne dorim un parcurs de lungă durată, nu pentru un an-doi. În turneul semifinal am avut două partide reușite și una mai puțin reușită, surpriză pentru noi împotriva Politehnicii.


Nu am avut un lot valid din punct de vedere medical atunci. Am avut multe de rezolvat în două săptămâni. Am reușit să avem acum toate fetele apte, e prima condiție pentru a fi acolo unde ne dorim. Sunt 12 fete pe care ne bazăm. De 12-13 zile ne antrenăm și în Sala ”Constantin Jude”, nouă, dar primitoare pentru noi. Am fost puțin speriat pentru că era una mult mai mare față de ce eram obișnuiți”, a spus Dan Jitaru, antrenorul formației timișorene.

”Poli, cea mai accesibilă”

Cele două timișorene se vor întâlni chiar azi, de la ora 18.00. Cei de la Agroland sunt foarte optimiști deși în turneul semifinale Poli s-a impus cu 3-0 la seturi. ”Ne vom lua revanșa, sper. Vedem apoi cele două jocuri de sâmbătă și duminică. Ne-am propus să tratăm la victorie fiecare partidă. Contează să pornești cu dreptul. Dacă ai o victorie, șansele sunt foarte mari. Am avut o tragere la sorți norocoase. Jucăm cu echipa pe care o cunoaștem și cea mai accesibilă. Ajută că putem vedea Piteștiul cu Galați înainte”, a precizat Jitaru. ”Piteștiul e poate echipa cel mai sus valoric, ca și clasare, dar contează mult acea oră și jumătate de joc, de meci, acolo se decide. E adevărat că unele adversare au ani de Divizia A câți ani de viață echipa noastră. Sperăm să trecem peste orice prejudecată”, a adăugat antrenorul celor de la UVT Agroland legat de media de vârstă fragedă a elevelor sale.

Agroland ar fi avut anul trecut posibilitatea să promoveze, dar conducătorul Horia Cardoș subliniază că își dorește o creștere corectă: ”Anul acesta aș accepta și invitație, anul trecut fetele erau crude, noi puteam ca și club. După ce suntem promovați, vom discuta despre întăriri. Vrem să creăm un spirit, o echipă. Jucătorii străini vin pentru un an, dacă sunt motivați de antrenor bine, dorim să creștem un nucleu de jucătoare, al nostru”. În prima ligă Timișul a avut-o constant pe CSM Lugoj ca participantă, formație abonată la locul 7.

Programul turneului de promovare: 

Vineri 6 Mai
16.00 CSU Galați- SCM Pitești
18.00 UVT Agroland – CSU Politehnica Timișoara

Sâmbătă 7 Mai
12.00 CSU Poli Timișoara- CSU Galați
14.00 UVT Agroland-SCM Pitești

Duminică 8 Mai
10.00 SCM Pitești- CSU Poli Timișoara
12.00 UVT Agroland- CSU Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.