Aniversare pentru tinerii timișoreni care joacă teatru în limba germană. Ce piese...

Aniversare pentru tinerii timișoreni care joacă teatru în limba germană. Ce piese puteți urmări în ziua de sărbătoare

0
DISTRIBUIȚI

3. de fapt e frumos

Trupele de teatru NiL sărbătoresc anul acesta 20 de ani de existenţă şi organizează joi, 12 mai, „Ziua lungă a teatrului şcolar şi de tineret NiL”, care se va desfăşura între orele 13.30 şi 22.30.

Activitatea NiL face parte din programul de pedagogie teatrală al teatrului german coordonat de actriţele Isolde Cobeţ şi Isa Berger, acesta reprezentând pentru mulţi dintre actorii de astăzi ai teatrului primul prilej de întâlnire cu scena. Trupa de teatru NiL a fost înfiinţată în anul 1996 de actorul Christian Bormann din Germania, şi era alcătuită iniţial din elevi ai liceelor „Nikolaus Lenau” şi „William Shakespeare”, iar în 1998 s-a constituit trupa de teatru NiL-Junior, pentru elevii din ciclul gimnazial. Trupele au participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri de teatru şcolar şi de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România. „Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca de la o mână de tineri să emane în timp atâta bogăţie şi atâtea impulsuri dătătoare de putere. Fără copiii din trupele NiL, teatrul de expresie germană din România ar fi mult mai sărac”, spune directorul teatrului german din Timişoara, Lucian Vărşăndan.

În programul zilei aniversare sunt cuprinse următoarele spectacole: „Viaţa ca o poveste” de Sânziana Popescu, cu trupa NiL Junior – ora 13.30; „Always ultra” de Clemens Schäfer, cu trupa NiL Junior – ora 15.00; „Martiri” de Marius von Mayenburg, cu trupa NiL – ora 17.00; „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, cu trupa NiL – ora 19.00; „Aşa sau aşa” de Olivier Bukowski, cu trupa After NiL – ora 21.00. Spectacolele vor avea loc pe scena teatrului german şi sunt traduse în limba română.

Tot joi, teatrul german timişorean participă, în calitate de invitat, la Festivalul Internaţional de Teatru Nou care se desfăşoară în aceste zile la Arad, cu piesa „De fapt e frumos” de Volker Schmidt, a cărui premieră a avut loc în luna decembrie a anului trecut.


Regia şi decorul spectacolului, care tratează modul de viaţă al unei generaţii care fuge de obligaţii, fiind mereu în căutarea a ceva mai bun şi trăieşte mereu pe drumuri dar este constant prezentă pe reţelele de socializare, sunt semnate chiar de autorul piesei. Reprezentaţia va avea loc în sala Studio a teatrului clasic „Ioan Slavici” din Arad, de la ora 21.30, şi va fi tradus în limba română. Programul celei de-a patra ediţii a festivalului organizat de teatrul arădean cuprinde 24 de spectacole provocatoare, fie prin text, montare sau interpretare, fie prin succesul de public pe care l-au dobândit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.