Este nevoie URGENT de sânge pentru o tânără în stare gravă internată...

Este nevoie URGENT de sânge pentru o tânără în stare gravă internată la Spitalul Județean Timișoara. Cum poți dona

0
DISTRIBUIȚI

sange1

Timișorenii, și nu numai, sunt încurajați să facă o faptă bună și să doneze sânge pentru o tânără care se află în stare gravă la spitalul județean. Aceasta este internată la Casa Austria după ce a suferit un accident grav de circulație și are urgent nevoie de sânge.

Cine poate dona sânge

„Grupa ei e A2, RH pozitiv, dar se poate dona orice grupă, menționând numele ei, Calopareanu Maria, iar cei de la spital vor înlocui sângele cu cel aferent grupei ei! Celor care doresc să ne ofere ajutorul, le vom fi veșnic recunoscători!”, a scris pe Facebook o prietenă a femeii internate la Casa Austria.

Oamenii pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara, aflat lângă spitalul județean, de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00.


Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, care nu au suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, nu au consumat grăsimi sau alcool cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, nu sunt sub tratament pentru diferite afecțiuni și femeile care nu sunt însărcinate sau în perioada menstruală. Cei care doresc să doneze sânge pot consuma dimineața înainte de recoltare o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puțin consistent, legume și/sau fructe. Este recomandat să nu fumați înainte și după donare cu o oră și să veniți la donare odihniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.