CH Poli Timișoara câștigă cu INIMA primul joc al finalei mici cu...

CH Poli Timișoara câștigă cu INIMA primul joc al finalei mici cu Turda. Un handbalist alb-violet a hotărât să nu intre pe teren GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
poli-turda (15)
CH Poli Timișoara e aproape de o medalie în condiții de criză

CH CSU Politehnica Timișoara a făcut o nouă mică minune în acest sezon. Tot fără bani, elevii lui Pero Milosevic au învins Potaissa Turda în primul duel din lupta pentru bronzul național. Meciul nu a fost unul deloc ușor pentru alb-violeți, rămași și fără Halcă și conduși la un moment dat cu patru goluri. S-a încheiat însă până la urmă 31-29 pentru amfitrioni, după un nou final de meci intens.

Oaspeții, învinși de CSM București în semifinale, au început mai bine jocul din ”Olimpia”, primul din lupta pentru poziția a 3-a în Liga Națională, loc ce asigură prezența în eurocupe. După ce au fost conduși în start, alb-violeții au revenit în joc. Santeiu, folosit în centru, a marcat cu poarta goală pentru 7-6 după ce Turda a apelat, în mod bizar așa devreme, să trimită un jucător în câmp în locul portarului pe fondul inferiorității numerice temporare. Bucuria gazdelor nu a durat mult, ba mai mult în minutul 16 au fost momente foarte tensionate după ce Turdei i s-a acordat golul de 7-8 în urma unei mingi scoase de Daskaloski de undeva de la limita liniei porții. Pero Milosevic a izbucnit și a intrat în teren pentru a se certa cu oficialii. Rezultatul a fost încă un om în minus pentru Poli, aflată cu doi oameni în minus două minute și condusă apoi la trei goluri până în minutul 18. La pauză Potaissa conducea cu 17-14 și nimeni nu putea să le reproșeze alb-violeților o nereușită azi.

Partea secundă a început de asemenea nefericit, s-a făcut 14-18, dar din acest moment Poli avea să revină treptat. Lasica reușea două goluri consecutive pentru restabilirea egalității la 19, apoi Pejovic își ducea echipa în avantaj. În minutul 54, Santeiu, excelent azi, și-a dus echipa la +2. Dar cu mai puțin de trei minute rămase jocul se reaprindea (29-28). Un moment important l-a avut în prim plan pe portarul de rezervă, Vâlceanu, acesta reușind să pareze lovitura de la 7 metri a lui Rotaru. La faza următoare Ștefan a făcut 30-28 și deși mai era sub un minut de jucat au continuat emoțiile. Până la reușita de 31-29 a lui Lasica.

CH Poli câștigă și se apropie de locul 3 național. Meciul 2 al finalei mici va avea loc însă la Turda, miercuri. Pentru CH Poli Santeiu și Lasica au marcat azi cele mai multe goluri, șapte fiecare. În timp ce pentru oaspeți golgheter a fost Thalmaier, cu 5 reușite.

CH Poli: Santeiu 7, Fenici 4, Neamțu 5, Grigoraș 3 (1 din 7m), Pejovic 2, Lasica 7. Ștefan 3,

Iulian Halcă, doar pe bancă. Fenici: ”Nu putem rămâne pe promisiuni”

Situația tensionată a fost relevată și prin rămânerea pe bancă a lui Iulian Halcă, jucător care a ajuns la capătul răbdării din cauza restanțelor. Pero Milosevic a explicat că a preferat să-l țină pe interul stânga doar rezervă din cauza efortului depus după problemele medicale avute. Tehnicianul lui CH Poli și-ar fi dorit să se bucure mai mult la final și pare surprins în continuare că echipa sa nu primește nici acum o mână de ajutor.

”Sunt mulțumit de revenirea din acest joc. Așa cum a fost în ultimul timp. Halcă a avut multe probleme, cu operațiile sale, și a dat mult echipei, de aceea îl respectăm, de aceea nu a jucat… Ce putem vorbi, când jucăm cu improvizații. Tragem de noi. Zlatko a fost fenomenal, am avut o defensivă puternică. A fost o partidă bună și dură cu Turda. Nu foarte frumoasă, dar sportivă. Acum ne pregătim pentru jocul de acolo, nu s-a terminat totul azi. Eu ce le pot spune jucătorilor în afară de: Bravo! Am respectat mult Turda. Meritul e al jucătorilor”, a declarat Pero Milosevic.

”Știam că Turda practică o apărare avansată, ne-a fost greu.


Ne-au lipsit mulți jucători. Am reușit să ne strângem. Dar când intrăm pe teren fiecare dă peste 100%, Nu am făcut un meci bun, dar victoria e mai dulce când e mai grea. Nu suntem echipa care să bată la scor în acest campionat, formații care au lot mai numeros. Noi asta ne dorim, să intrăm pe teren, să luptăm până la capăt pentru o medalie. Dacă se poate la Turda, dar va fi foarte greu, pentru că acolo se câștigă greu. Dar dacă nu, avem șansa acasă”, a spus Cristian Fenici. ”Lui Timofte si Chikovani le expiră suspendarea, sperăm să vină cu forțe proaspete”, au concluzionat atât ”principalul”, cât și căpitanul echipei.

Despre situația materială jucătorul a repetat: ”Noi facem tot ce ține de noi, nu putem face rost de bani din altă parte. Mai așteptăm. De venit a venit cineva în vestiar, dar tot doar promisiuni. Dar nu putem să intrăm la joc și să ne batem joc… Nu putem să rămânem pe promisiuni. Concret eu trebuie mai întai să-mi primesc restanțele… E greu și acum să ne imaginăm, am început rău din noiembrie. Nu am putut face transferuri… S-a umblat la contracte. Am acceptat pentru că nici locul nu era meritoriu anul trecut, dar anul acesta merităm mult mai mult”.

De partea cealaltă antrenorul Potaissei Turda, Horațiu Gal, a avut cuvinte de laudă la adresa lui Poli, amintindu-și de perioada când provoca surpriza la Timișoara – câștigarea titlului. ”A fost un meci echilibrat. Timișorenii au gestionat mai bine momentele importante. Ne-a costat la final. Nu pot decât să felicit gazdele, jocul cu CSM ne-a sleit se pare… A fost o mobilizare la echipă, am știut să gestionăm momentele din tur. Nu am dat sancțiuni, ușor ușor am reușit să revenim. Timișoara e însă revelația, merită să fie în primele echipe ale țării. Poli e o echipă care a jucat frumos. Ar fi păcat să nu se rezolve problemele financiare. Poate va fi și un meci 3. La noi e stabilitate, nu sunt salarii mari, dar am drămuit fondurile”, a conchis Horațiu Gal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.