Sindicaliști din învățământul timișean protestează la București pe 1 iunie. De ce...

Sindicaliști din învățământul timișean protestează la București pe 1 iunie. De ce sunt nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla-640x426

Profesori, elevi și părinți din întreaga țară au de gând să marcheze Ziua Copilului într-un mod diferit, în acest an. Astfel, în data de iunie, sindicaliști din educație, și nu numai, protestează în București după ce negocierile de astăzi cu reprezentanții Ministerul Muncii privind salarizarea au eșuat. Propunerea Guvernului a fost pentru o corecție de 5% în grila de salarizare, ceea ce ar însemna creșteri doar pentru o parte a cadrelor didactice.

Câți profesori vor protesta de 1 iunie

La acțiunea de protest programată pentru ziua de miercuri vor participa și câțiva reprezentanți din județul Timiș.


„La protestul din București participă și patru, cinci oameni din județul Timiș. Sperăm să se găsească o soluție. Joi și vineri, în toate unitățile de învățământ din Timiș au fost organizate acțiuni de protest, elevii și părinții au ieșit în pauza mare în curtea școlii, iar în toată această perioadă a sunat clopoțelul”, ne-a spus Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret” Timiș.

Potrivit reprezentanților Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, în jur de 15.000 de profesori vor ieși în stradă pe 1 iunie, de Ziua internațională a copilului. În cazul în care Guvernul găsește o soluție acceptabilă, sindicaliștii susțin că acțiunile de protest ar putea fi suspendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.