Spectacolele lunii iunie pe scenele din Timișoara. Ce premiere vor avea loc

Spectacolele lunii iunie pe scenele din Timișoara. Ce premiere vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI
the full monty
The Full Monty

Teatrul Naţional Timişoara începe luna iunie cu un spectacol dedicat copiilor, „Pinocchio”, după Carlo Goldoni, care va alea loc în sala mare a teatrului, aceeaşi în care vor mai putea fi vizionate spectacolele „Sarea în bucate”, după Petre Ispirescu, două reprezentaţii cu „Hamlet”, după William Shakespeare, „Iată femeia pe care o iubesc”, de Camil Petrescu şi musicalul „The Full Monty”. La Sala 2 vor putea fi văzute spectacolele „Scene dintr-o căsnicie”, de Ingmar Bergman, „Piaţa Roosevelt”, „Billy Mincinosul”, „Maria de Buenos Aires”, iar în 18 iunie o premieră, „Căpcăunii sacri”, după Pascal Bruckner, în regia artisică a lui Sabin Popescu.

Spectacolele programate la sala studio „Uţu Strugari” sunt „În afara jocului”, „Cloaca”, „Avioane de hîrtie”, „Un Romeo şi o Julieta – un scandal urban”, „Canicula”, „M-am hotărât să devin prost” şi în 20 iunie, premiera spectacolului „Vorbeşte cu mine”, după un scenariu de Ion-Ardeal Ieremia, care e şi regizorul spectacolului. În 12 iunie, la fabrica de bere, va putea fi vizionat spectacolul „Boborul”, o punere în scenă după I. L. Caragiale, în regia lui Sabin Popescu, cu textele cântecelor compuse de Şerban Foarţă.

„De fapt e frumos”, o dramă în spaţii virtuale şi reale de Volker Schmidt, e primul spectacol al lunii la teatrul german, în data de 1 iunie, urmat de spectacolele „Scandal în culise” şi „Bremen”, o premieră absolută a teatrului timişorean. Tot în luna iunie vor mai avea loc reprezentaţii cu spectacolele „Ţinuturile joase” de Herta Müller, coproducţia realizată cu teatrul maghiar „Moliendo café”, şi „Micul prinţ”, după Antoine de Saint-Exupéry.


Închiderea stagiunii 2015/2016 va fi marcată de o avanpremieră, „Biedermann şi incendiatorii” de Max Frisch, „o piesă didactică fără morală cu un epilog”, care vorbeşte despre eşecul omului obişnuit atunci când ar trebui să ia atitudine împotriva unui pericol iminent. Premiera absolută a piesei a avut loc în anul 1958, la Zürich, fiind urmată, la scurtă vreme, de montări în peste 50 de teatre din diverse ţări. Lipsa de reacţie a personajului principal a fost interpretată uneori ca o reflectare a conduitei care permisese ascensiunea unui dictator precum Adolf Hitler.

paiate
Paiațe

Opera timişoreană va avea în data de 2 iunie, începând cu ora 18.00, un spectacol jubileu, „Gala micilor balerini”, susţinut de elevii studioului de dans „Ana Valkay”, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea acestuia. Tot în luna iunie, elevii studioului de dans „Hellena Ganser” vor susţine spectacolul de balet „Giselle”, de Adam. În 15 iunie e programat un spectacol cu baletul „Paiaţe” şi opera „Cavalleria rusticana” iar în următoarele două zile, două reprezentaţii cu spectacolul „Trandafirii roşii”, susţinut de elevii şcolii de balet „Rodica Murgu” şi „În lumea dansului”, un spectacol ai cărui protagonişti sunt elevii studioului de dans „Arabesque Stars”. În 19 iunie, va putea fi vizionat musicalul „The Full Monty”, realizat în parteneriat cu teatrul naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.