România învinge Namibia, în Nations Cup, cu opt titulari de la Timișoara...

România învinge Namibia, în Nations Cup, cu opt titulari de la Timișoara Saracens. Ce jucători ai bănățenilor au debutat pentru ”Stejari”

0
DISTRIBUIȚI
FRANTA ROMANIA10_resize
Florin Vlaicu, executantul de la distanță al României

România a debutat cu dreptul în ediția 2016 a World Rugby Nations Cup. ”Stejarii” au trecut de selecționata Namibiei cu 20-8 (18-0), într-un joc cu multe premiere. Pentru prima dată în această competiție Stelian Burcea, de la Timișoara Saracens RCM, a fost căpitanul echipei. Mai mult, doi dintre colegii săi de club, Jack Umaga și Gigi Militaru, au evoluat pentru prima dată în tricoul naționalei.

O altă premieră în acest sezon de Nations Cup e sistemul de punctaj, astfel pentru un eseu se acordă șase puncte, nu cinci.


Țăruș, care va pleca la Beziers în Franța, Popârlan, Burcea, Calafeteanu, Rose, Umaga, Shennan și Fercu au fost titularii de la Timișoara Saracens în jocul cu Namibia. Rădoi și Militaru au intrat de pe bancă în repriza secundă, în timp ce Lazăr nu a fost selecționat.

Primele realizări au venit devreme pentru ”Stejari”. În urma unui eseu de penalizare și două lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu. În minutul 39 scorul devenea 18-0 în urma unui eseu realizat de I. Dumitru din pasa lui Cătălin Fercu.

În repriza secundă Vlaicu a dus scorul la 20-0 în urma unei noi lovituri de pedeapsă. Africanii au reușit și ei un eseu pe final, prin Tijuee Uanivi. Scorul final, 20-8, a fost stabilit prin transformarea lui Kotze.

Tot azi s-au mai disputat partidele: Argentina B – Spania 44-8 și Uruguay – Italia B 24-26. Luni, 13 iunie, România întâlnește Uruguayul, în a doua partida a ”Stejarilor” în cadrul World Rugby Nations Cup. Toate jocurile se dispută pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din București.

România: Pristaviță, Turashvili, Țăruș, Popârlan, Antonescu, Van Heerden, Lucaci, Burcea (cpt.), Calafeteanu, Rose, I. Dumitru, Vlaicu, Umaga, Shennan, Fercu. Au mai intrat: Rădoi. Gordaș, Militaru, Iurea, Ailenei. T. Bratu, Bălăban, Onuțu. Antrenor: Lynn Howells.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.