DNA cere interdicţie de a părăsi ţara pentru toţi inculpaţii din dosarul...

DNA cere interdicţie de a părăsi ţara pentru toţi inculpaţii din dosarul transferurilor de jucători

1
DISTRIBUIȚI

becali-psp73-foto-prosport

Procurorul DNA a depus, astăzi, la instanţa supremă o cerere prin care solicită judecătorilor să ia faţă de toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, informează Mediafax. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început azi judecarea recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul românesc, printre care Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, faţă de condamnările la închisoare primite în dosarul transferurilor de jucători.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată a solicitat, printr-o cerere depusă la instanţă, să fie luată măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în acest dosar. Procurorul nu a apucat să dezvăluie motivele acestei cereri, întrucât Jean Pădureanu a cerut un alt termen de judecată, pentru a-şi angaja avocat.


Totodată, la dosar a fost depusă şi o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arată că este în imposibilitate de prezentare. Avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar s-au opus cererii procurorurului, din aceleaşi considerente, astfel că instanţa a susupendat şedinţa şi va relua dezbaterea cererii în jurul orei 11.00, după ce avocaţii oamenilor de fobal vor studia solicitarea DNA. La şedinţa de judecată sunt prezenţi Victor şi Ioan Becali, Cristian Borcea, Gheorghe Copos, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Nețoiu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 12 noiembrie 2012, condamnări pentru toți inculpații, după ce, Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia însă a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie a pronunţat sentinţa. Toţi cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Foto: ziare.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.