Povestea campionilor mondiali care au adus pasiunea pe ringul de dans

Povestea campionilor mondiali care au adus pasiunea pe ringul de dans

0
DISTRIBUIȚI

ARGENTINA-TANGO-WORLD CHAMPIONSHIP

„Tangoul nu este doar un dans, nu trebuie respectate multe reguli, ci reprezintă mai mult un mod de a te exprima” – aşa descrie în câteva cuvinte tangoul argentinian, una dintre cele mai bune dansatoare din lume. Solange Acosta și partenerul ei Max Van De Voorde au fost desemnaţi, în anul 2011, cei mai talentaţi dansatori de tango argentinian din lume. Cei doi campioni mondiali se află în aceste zile la Timişoara, unde participă la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Tango.

Povestea lor de iubire cu dansul pasiunii începe încă din copilărie. Solange s-a născut în Buenos Aires, locul de origine al acestui dans, şi povesteşte că încă de la vârsta de trei ani ştia să se mişte pe ritmul muzicii latino pentru că „bunica mea era pasionată de tango şi m-a învăţat încă de mică. Încet, încet am început să iubesc tangoul”. Partenerul ei, Max Van de Voorde, este tot din Argentina, din localitatea Chaco, şi a intrat în contact cu acest dans la vârsta de şapte ani, când părinţii l-au îndemnat să facă o activitate extraşcolară.

Au trecut ani buni de atunci, iar cei doi şi-au dedicat majoritatea timpului lor ca să se perfecţioneze.


Campionii mondiali s-au cunoscut în urmă cu trei ani, când „căutam parteneri şi atunci prin nişte prieteni comuni ne-am cunoscut şi am decis ca un an mai târziu să ne încercăm norocul la campionatul mondial de tango. Astăzi se împlinesc exact trei ani de când formăm un cuplu pe scenă”, adaugă Solange Acosta. Au fost aleşi cei mai buni din peste 400 de cupluri din toată lumea, însă pentru a atinge această performanţă au muncit ore întregi în fiecare zi. Nu se aşteptau să câştige marele trofeu, însă totul a venit ca un cadou neaşteptat. Această reuşită a însemnat şi şansa celor doi de a vizita lumea ca să le împărtăşească şi altor oameni din experienţa lor de dansatori. Asta înseamnă o călătorie în mai bine de zece țări. „Cei mai rezervaţi în privinţa acestui dans sunt turcii, iar în Italia sau Grecia am fost foarte bine primiţi, se organizează destul de des festivaluri de tango şi alte acţiuni de acest gen, iar oamenilor le plac. Dar trebuie să recunosc că există un interes mai mare din partea  femeilor”, mai spune Solange Acosta.

Max Van de Voorde şi Solange Acosta se află în aceste zile în oraşul nostru. Campionii mondiali au oferit aseară o demonstraţie de tango argentinian. Festivalul Internaţional de Tango Argentinian se desfăşoară în premieră la Timişoara, ultima zi a evenimentului are loc mâine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.