Cum a devenit soacra scuza perfectă pentru judecătorul Puşcaş, acuzat de trafic...

Cum a devenit soacra scuza perfectă pentru judecătorul Puşcaş, acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii

1
DISTRIBUIȚI

judecator puscas mircea

Un judecător, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii, a încercat, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara să se apere de acuzaţiile procurorilor anticorupţie, invocând-o până şi pe soacra sa. Judecătorul Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, a fost trimis în judecată  pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi trei infracţiuni de fals în declaraţii, din care una în formă continuată, alături de  Marcel Piştiuca, pentru trafic de influenţă.  Puşcaş a fost acuzat că a primit bani, 1500 euro şi 20.000 euro din 50.000 euro stabiliţi, promiţând că  va interveni pentru denunţătorul Bala Istvan să obţină sentinţe favorabile în două dosare penale, una într-un dosar de evaziune fiscală şi alta într-un dosar de sechestrare şi lovire. De asemenea, Puşcaş a fost acuzat că a omis să treacă în declaraţia de avere un Audi A4 cumpărat soţiei şi un împrumut de 10.000 euro, bani care au fost daţi unui prieten.

Judecătorul Mircea Puşcaş, care a fost trimis în judecată de DNA Oradea şi în alte două dosare, a susţinut că s-a întâlnit cu Bala Istvan, dar că nu ştia că acesta are probleme penale. „În timpul discuţiei din centrul localităţii Secuieni, Bala m-a întrebat care sunt consecinţele că are nişte controale de la Garda Financiară. I-am spus că dacă are actele în regulă, nu are de ce să-şi facă probleme. Nu mi-a spus că ar avea probleme penale. M-a invitat să merg la el cu copiii să se plimbe cu poneii. Nu este adevărat că m-am urcat la el în maşină şi că aş fi primit 1.500 euro. În vara lui 2009 mă întorceam cu copiii şi am trecut pe lângă casa denunţătorului. Le-am spus copiilor că are ponei şi ei au vrut să-i vadă. Pentru că am văzut maşina lui în faţa casei, m-am oprit. Cât s-au plimbat copiii, am discutat  despre diverse lucruri. Mi-a spus că-l ştie pe Tărău Alin, de la Antidrog din Oradea. L-am sunat şi mi-a confirmat că se ştiu. Ulterior m-am întâlnit cu Tărău şi m-a atenţionat „domnu preşedinte, nu aţi făcut bine că nu eraţi în cel mai bun loc. Bala este plin de probleme penale, are dosare pe rol.


Atunci am aflat că tocmai a fost arestat pentru lipsire de libertate. Nu am mai avut nicio ăntâlnire cu Bala până în 2011-2012, când am soluţionat două contestaţii în anulare formulate împotriva hotărârii de condamnare pentru lipsire de libertate. De atunci nu l-am mai văzut”.

Puşcaş a admis că nu a trecut în declaraţia de avere maşina Audi A4 pe care i-a cumpărat-o soţiei sale. „Erau banii soacrei mele care a vrut neapărat ca maşina să fie pe numele ei. Am vorbit cu Blidar şi i-am spus că am găsit o maşină la Piteşti cu 40.000 lei. El mi-a spus că merge la Bucureşti şi i-am spus că merg cu el. Eram amici. Atunci mi-a venit idee să înmatriculez maşina pe firma lui, Maestro Tracking SRL, ca să nu-şi piardă valoarea. Credita firma, luam maşina şi apoi puteai să scoţi banii din firmă chiar şi cu dobândă. Am vrut să evit devalorizarea maşinii. Nu am evidenţiat-o în declaraţia de avere pentru că erau bani de la soacra mea. Înprumutul de care sunt acuzat că i l-am dat lui Ciril Sandu Julien, pe care-l ştiu din copilărie, nu a fost de 10.000 euro, ci de 4.000 euro. Restul de bani i-au fost daţi de alţi cunoscuţi de ai mei”, a susţinut judecătorul. Când a fost intrebat cum îşi explică discuţia dintre soţia denunţătorului şi Piştiucă, acuzat de procurori că a fost intermediar, în care acesta vorbea despre sume de bani şi neplata acestora, magistratul s-a încurcat în explicaţii. Iniţial, a susţinut că nu a discutat niciodată cu Piştiucă despre situaţia lui Bala pentru ca atunci când a fost întrebat să spună „dacă am discutat, nu ştiu în ce context. M-am întâlnit cu Piştiuca în 19 iulie 2012 şi am luat masa cu acesta, dar nu am purtat nicio discuţie referitoare la Bala”.

Piştiuca a negat, de asemenea, orice împlicare în traficul de influenţă şi a negat că ar fi fost cu denunţătorul în Ungaria pentru a se întâlni acesta cu judecătorul. Cât despre întâlnirea din 19 iulie, bărbatul a susţinut că „n-am şţiut cum să mai scap de această femeie (soţia denunţătorului, n.a.). Eram sunat încontinuu de Bala din puşcărie. Nu ştiu de ce mă suna pe mine. M-a sunat de două ori Bala din puşcărie. Ce am discutat cu soţia lui erau aspecte pe care le ştiam de la el, că mi le-a povestit. Nu aveam de unde să ştiu dacă erau reale sau nu. M-a întrebat Bala dacă-l cunosc pe Mircea Puşcaş şi i-am spus că da. Suntem din Marghita. Altceva nu am mai discutat despre domnul judecător”.

 

1 COMENTARIU

  1. putregai in toate afirmatiile judecatorului,asta este partea urata din justitie de asta au votat toti mafiotii USL-ul,motoarele s-au pus in miscare si unii procurori si judecatori tineri au dat de gustul sangelui si le place!!!, de aceea le este frica cartoforilor vechi din justitie ca nu mai pot face cartile,cu asa zisele procese alese de calculatorul manuit cu iscusinta contra cost .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.