Obama: „Imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afişează Putin...

Obama: „Imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afişează Putin nu este decât un truc politic”

0
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat joi că imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afişează în cadrul reuniunilor la nivel înalt omologul său rus, Vladimir Putin, nu este decât un truc politic, relatează Mediafax.

Obama şi Putin au devenit deja celebri pentru faptul că apar cu privirile reci şi fixe în fotografiile oficiale făcute la summituri sau la întrevederi bilaterale.

Dar, într-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurări că aparenţele pot fi înşelătoare.

„Adevărul este că, atunci când suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, există, de asemenea, surprinzător de mult umor, precum şi multe concesii dintr-o parte şi din cealaltă”, a subliniat el, adăugând că relaţia dintre cei doi lideri nu este deloc „glacială”.

„El (Putin) mă tratează întotdeauna cu cel mai mare respect”, a insistat Obama, care apreciază că, în pofida divergenţelor din ultimele luni între Casa Albă şi Kremlin, Vladimir Putin înţelege necesitatea de a colabora cu Statele Unite.

„El are, cu siguranţă, un stil al său, destinat opiniei publice, în care îi place (…) să pară oarecum plictisit în timpul discuţiilor comune”, a spus preşedintele american.

„Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a apărea în ţara sa ca un tip dur”, a adăugat el.

„Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit.


Noi avem tendinţa de a zâmbi uneori”, a notat Obama.

Washingtonul şi Moscova s-au plasat recent pe poziţii total opuse în dosarul sirian sau în cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat în prezent în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.