Gurmanzii specializaţi în supe au parte, de câteva zile, de o locaţie inedită, în mijlocul oraşului, unde cei interesaţi pot descoperi o sumedenie de variaţiuni ale felului de mâncare considerat încă din antichitate drept esenţa sănătăţii.
E vorba de prima locaţie dedicată exclusiv supelor din Timişoara, situată pe strada Emanoil Ungureanu nr. 17, în zona Pieţei Unirii. „Ideea ne-a venit după ce am vizitat un superb loc specializat pe supe în Budapesta. Supa conţine un buchet de arome şi printre preparatele pe care le oferim celor care ne trec pragul se numără atât reţete noi cât şi reţete din timpuri străvechi“, ne-a declarat Caius Merșa, reprezentantul localului.
Printre sortimentele de supă care se regăsesc la proaspăt inauguratul Suppa Bar se numără cremă de mazăre cu spanac şi mentă, cremă de morcovi cu ghimbir, supă caraibeană de pui cu cocos, ciorbă ardelenească cu cartofi și costiţă afumată, ciorbă rusească „Soleanca”, supă picantă de pui cu curry, supă de ciuperci cu crupe de porumb şi cartofi sau supă de kale cu muşchi de porc. La faţa locului se regăsesc şi specialităţi inedite cum ar fi Mulligatawny (supă indiană cu linte), Minestrone (supă italiană de legume) sau Lucskos (Ungaria). Zilnic, aici se prepară cinci feluri de supe, cu mult suflet. Şi cu muzică, fiindcă în timpul preparării specialităţilor, la faţa locului se ascultă muzică bună.
„Unul din conceptele cu care am plecat este acela de muzică şi hedonism. Un citat din Johann Wolfgang von Goethe spunea că «Music is liquid architecture, architecture is frozen music». Noi am simţit altfel, «Supa este muzică lichidă».
Nu prea vedem bine lucrurile care nu sunt făcute cu suflet. Deunăzi ne-a întrebat cineva dacă nu avem altceva în afară de supă. I-am răspuns politicos… muzică. Suppa Bar trebuie să facă o combinaţie între conceptul de fast-food şi slow-food. Fast-food a devenit ideea de a mânca pe fugă, de a te grăbi fără să poţi savura. Un alt concept interesant care ne ajută este acela că, dacă serveşti supa fără lingură, o bei, iar atunci, nu este mâncare, este băutură. Dacă foloseşti lingura, atunci mănânci. Na, o lingură mai mică, o supă mai fierbinte, te face să îţi acorzi mai mult timp mâncatului. Asta este, avem nevoie de pauze“, a mai adăugat Caius Merșa.
La faţa locului este open-kitchen (totul se face la vedere), iar pe post de ornament se regăsesc o sumedenie de becuri aşezate în borcane. Muzica răsună dintr-o boxă Marshall de mare efect, iar pe viitor cei de aici promit o serie de surprize. Chiar şi concerte.
preturi…..?
informatie pe JUMATATE
Dacă dădeai o căutare aflai în câteva secunde de pe pagina de facebook a barului că prețul unei supe este de 7 lei.