Proprietarul terenului a cerut Judecătoriei Timişoara demolarea Uzinei de Apă

Proprietarul terenului a cerut Judecătoriei Timişoara demolarea Uzinei de Apă

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara ar putea rămâne fără Uzina de Apă dacă instanţa va da curs cereriide demolare depusă de proprietarul terenului pe care uzina de apa 1 psunt ridicate construcţiile . Mihai Miza a depus la Judecătoria Timişoara o acţiune împotriva Aquatim  prin care solicită să se constate că regia de apă este constructor de rea credinţă şi să aprobe demolarea clădirilor. Procesul intervine pe fondul escaladării conflictului între Primăria Timişoara şi familia Miza pe tema despăgubirilor. Bărbatul este proprietarul a 15329 metri pătraţi din terenul pe care este construită o parte a uzinei de apă a municipiului. De ani de zile, bărbatul a solicitat municipalităţii să găsească o soluţie pentru a fi despăgubit. Până acum nu s-a ajuns la nici o soluţie, chiar dacă au fost adoptate mai multe hotărâri, fapt pentru care Miza a anunţat că nu vrea decât să fie despăgubit, refuzând schimbul de terenuri. Ameninţarea cu demolarea nu i-a impresionat pe reprezentanţii Primăriei Timişoara care la ultima şedinţă de consiliu local au înaintat un proiect prin care propuneau înfiinţarea unei noi comisii de negociere, o nouă tentativă de amânare în condiţiile în care Miza nu mai dorea schimbul.


Înt-un final, consilierii au scos proiectul de pe ordinea de zi, la solicitarea avocatului Sergiu Stănilă, care-l reprezintă pe proprietar. Miza  a cerut acum instanţei demolarea obiectivului de importanţă startegică deoarece „construcţiile sunt realizate fără autorizaţie de construire, cu nerespectarea prevederilor legale, fără acordul subsemnatului proprietar al terenului sau al antecesorului meu. Dreptul de proprietate asupra construcţiilor nu este înscris în nicio carte funciară”.

Directorul general al Aquatin, Ilie Vlaicu,  susţine că „toate construcţiile, la vremea respectivă, au fost făcute cu autorizaţiile necesare atunci. Toate discuţiile se poartă cu Primăria Timişoara fiind vorba de un teren de utilitate publică. Noi suntem doar concesionari. Vom vedea ce spune instanţa”. Viceprimarul Adrian Orza crede că nu se va ajunge la demolarea Uzinei de Apă deoarece „din câte am înţeles, primarul Gheorghe Ciuhandu a decis să se intre în procedura de expropriere a terenului. Va trebui făcută o expertiză pentru stabilirea despăgubirilor. Acţiunile cu demolare sunt doar nişte presiuni. Sunt degeaba”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.