Primarul, viceprimarul şi secretarul din comuna Zăvoi, trimişi în judecată de DNA

Primarul, viceprimarul şi secretarul din comuna Zăvoi, trimişi în judecată de DNA

1
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei cărăşene  Zăvoi, Antonie Bunei, cei doi fii ai acestuia, viceprimarul Ion Scorobete, secretarul primăriei Adrian primar antonie bunei pGheorghe, consilierul juridic Firuţ Mihuţ şi alte două persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA în dosarul mitei de 47.000 de euro cerută omului de afaceri Romeo Dunca. În cursul lunii august 2009, primarul Antonie Bunei,  a pretins, iniţial,  suma de 50.000 euro pentru a aproba în Consiliul Local Zăvoi încheierea unui contract de asociere în participaţiune între această autoritate publică şi societatea comercială a lui Dunca, pentru a semna contractul şi pentru a se obţine autorizaţiile necesare derulării acestui proiect (edificarea unei pârtii de schi şi a instalaţiilor aferente). Ulterior, în cursul lunii decembrie 2009, această sumă a fost redusă la 47.000 euro.Primarul i-a mai spus inculpatului că suma de 26.000 euro (din cei 50.000 pretinşi) îi este necesară pentru a-i determina pe cei 13 membri ai Consiliului Local al comunei Zăvoi să adopte hotărâri favorabile proiectului.


Renunţarea la contract ar fi creat  un prejudiciu în sumă de 1.215.670,10 euro, reprezentând valoarea investiţiilor efectuate în vederea realizării proiectului. Din banii ceruţi, Bunei a primit de la denunţător, prin intermediari, suma de 25.000 euro în trei tranşe. În demersul său de pretindere, negociere şi primire a mitei, Bunei Antonie a fost ajutat atât de către fiii săi, Bunei Silviu Iosif şi Bunei Niţu, de către angajaţi ai primăriei Zăvoi, respectiv viceprimarul Scorobete Ion, consilierul juridic  Mihuţ Firuţ şi secretarul Lungu Gheorghe Adrian, cât şi de alte persoane, inculpaţii Gherga Avram-Ioan şi Grozav Maria. Edilul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, secredarul de luare de mită, viceprimarul şi consilierul juridic al consiliului local pentru complicitate la luare de mită. Primarul din Zăvoi şi fiul său Silviu au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi. Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile celor doi pentru recuperarea prejudiciului. Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Caraş Severin. 

1 COMENTARIU

  1. Pai Scorobete ala s-a luat ieri de niste copii de la Romtelecom care isi faceau doar meseria, ca cica au nevoi de aprobare de la primarie ca sa bata la usile oamenilor. eu cred ca s-a strins cureaua si nu mai are viceprimarul de unde sa plateasca incolo si-ncoace. vai s0amar de comuna noastra. rusine sa-i fie. cit a fost bunei primar nici nu l-ai vazut la fata, dar acuma nu mai are bani, e foamea mare, familia numeroasa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.