Atenţie, dispar gunoaie!

Atenţie, dispar gunoaie!

2
DISTRIBUIȚI

letsdoit 4 pletsdoit 6 pletsdoit 5 pletsdoit 3 pCum pui letsdoit 2 pletsdoit 1 pletsdoit 7 pjandarmii la lucru împreună cu deţinuţii, ecologiştii cu rockerii, elevii cu bicicliştii, vânzătorii de berecuprofesorii, avocaţii cu jurnaliştii? Organizezi acţiunea de ecologizare Let’s do it, Romania! Astăzi de dimineaţă, câteva mii de voluntari au împânzit judeţul, luând cu asalt mormanele de gunoi identificate din timp.


De ce să facă muncă voluntar? Ca să dovedească lumii că sunt utili, din patriotism, pentru că le pasă, ca să fie cu prietenii şi să se distreze, pentru că vor o natură curată. După ce s-au „blindat” cu mănuşi şi saci de plastic au plecat spre punctele stabilite din timp. Şi au avut de lucru. Au găsit aruncate pe câmpuri sau pe marginea drumurilor de toate. De la clasicul moloz până la carcase istorice de televizor sau chiar telefoane. În numai câteva ore, sacii s-au terminat în anumite zone, fiind nevoie de suplimentarea acestora.  La această oră acţiunea este în plină desfăşurare. Vom reveni cu noi amănunte.

UPDATE 1 Conform primelor informaţii oferite de organizatori, în Timiş s-a acţionat în 65 de localităţi, fiind angrenaţi peste 2500 de voluntari. La ora prânzului timişenii au numărat peste 3000 de saci umpluţi cu gunoaie.

UPDATE 2 După prima centralizare, în Timiş au răspuns apelului de a curăţa judeţul, 6386 de voluntari, care au adunat 17.304 de saci de gunoaie.  În proiect au fost cuprinse 64 de comune, din judeţul Timiş, dar şi păduri, râuri, trasee importante. Două echipe de voluntari au străbătut cu barca o porţiune a canalului Bega şi au adunat de pe apă 60 de saci de gunoaie. Zonele sau localităţile pe raza cărora s-au colectat cei mai mulţi saci sunt Şag: 1893 saci – 490 voluntari; Lugoj: 1695 saci – 450 voluntari; Dumbrăviţa: 1460 saci– 240 voluntari; Pădurea Verde: 1352 saci -595 voluntari; Ciacova: 1095 saci – 413 voluntari; Ghiroda: 1012 saci – 103 voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.