Prim procurorul Zamfirescu, trimis în judecată de DNA

Prim procurorul Zamfirescu, trimis în judecată de DNA

3
DISTRIBUIȚI

procuror-ciprian-zamfirescu-111Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolaul Mare a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Conform acuzării, în vara anului 2009,  Ciprian Călin Zamfirescu a acceptat promisiunea unei recompense băneşti de la de la angajatul unei firme specializate în servicii de pază în scopul de a intermedia încheierea unui contract de prestări servicii de pază între o societate comercială şi firma de pază, prin traficarea influenţei rezultate din relaţiile de prietenie precum şi din poziţia sa de prim-procuror.


Firma de pază este Securitech, iar societatea cu care s-a semnat contractul este Zoppas din Sânnicolaul Mare.  După semnarea acestui contract, în perioada aprilie-septembrie 2010, în baza acestei înţelegeri, Zamfirescu  a primit de la reprezentantul firmei de pază suma totală de 4500 euro, în tranşe lunare. De altfel, prim procurorul a fost reţinut de procurorii DNA în 8 septembrie după ce a primit 1000 euro, reprezentând „cotizaţia” pentru luna august. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe o maşină aparţinând magistratului. După ce iniţial a fost arestat, procurorul a fost eliberat, în 14 septembrie, de completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primind interdicţia de a părăsi ţara. Ulterior, în 9 octombrie, Zamfirescu şi-a depus la Baroul Mehedinţi cerere de intrare în avocatură cu exceptare de la examen. Dosarul prim procurorului va fi judecat de ÎCCJ.

3 COMENTARII

  1. M-am intalnit cu „mossad 2”. De fapt, m-am intalnit cu un personaj caruia, prin 1998 1999, un mogulas local de presa, cu nume de tampon, ii spunea „mossad 2”. Pana astazi, n-am inteles. Acu stiu.
    Pai, mossad 2 mi’o povestit o poveste de spionaj cu mogulasi de presa, jurnalisti, avocati, judecatori si alte personaje.
    Cica, mogulasul avea nevoie sa afle salariile pe care ceilalti mogulasi ii plateau angajatilor lor. Astfel a apelat la frilansarul mossad 2. Acesta prin manevre informative specifice (penetrarea sistemelor si mituirea unor angajati ai societatilor de contabilitate si consultanta, cumpararea informatiilor de la unii functionari de la finante si alte agentii ale statului) a obtinut ceea ce mogulasul dorea.
    Dar a mai aflat ceva. Cica Lazarica Gruneantu’ vecinu meu din Mehala era pe statu’ de plata a unei firme care avea si post tv si firma de cablu. Si fosta dra. Gruneantu actuala Bercea era angajata ca traducatoare la aceeasi firma. Pana aici, totu’ este in buna regula. Problema se pune cand vorbim de sume. Dl. Lazarica era platit ca si membru in Consiliul de Administratie cu suma lunara de 36 de milioane de lei lunar, in conditiile in care in 1998 salariul minim era de 350 de mii. Deci, dl. Lazarica incasa 103 salarii minime pe economie in fiecare luna. La ora actuala, suma reactualizata ar fi de aproximativ de 750 de milioane lei vechi, incasata lunar de dl. Lazarica.
    Daca dl. Lazarescu ar fi incasat acesti bani, n-am fi avut capodopeera cinematografica Moartea dlui. Lazarescu. Acesta ar fi avut banii pentru a spagui un doctor care sa-l ingrijeasca. Dar avea neste litere in plus. Era un – escu.
    Ei, si ce-i? Care-i problema ca dl. Lazarica incasa acesti bani? Doar este bani privati platiti unui privat. Aproximativ corect. Dar, la aceea vreme era un „razboi in lumea cablului”, intre firma reprezentata de dl. Lazarica si adversarii. Ca in orice razboi, erau o groaza de procese pe rolul instantelor, erau o groaza de plangeri penale. Toate au fost solutionate in favoarea firmei reprezentate de domnu’ Lazarica. Si asta este OK.
    Ok nu este altceva, in schimb. Pai dl. Lazarica trebuia sa declare sumele incasate la Baroul Timis si sa achite 10% contributie de asigurari sociale. Pai, dl. Lazarica nu a declarat aceste sume. Ei asta se numeste evaziune fiscala – ascunderea, nedeclararea unor venituri in vederea eludarii de la plata taxelor si impozitelor. Asta deja este cam groasa.
    Dar partea maxima si paroasa pe deasupra, este faptul ca dl. Lazarica cu marafetii incasati se pare ca a uns balmalele de la sala pasilor pierduti pentru a nu mai scartai cand anumite persoane trec pe acolo.
    Cert este ca firma de cablu cu televiziune incorporata, curatata de probleme juridice cu ajutorul complet interesat al dlui. Lazarica, al judecatorului Vanish si a procuroului Ariel, a fost ulterior vanduta catre o companie multinationala pe o suma cu 6 zerouri in dolari.
    Mossad 2 a mai vrut sa-mi povesteasca o poveste despre avocatul diavolului si judecatorul Vanish, in care avocatul a redactat sentinta la masina de scris de acasa iar judecatorul doar a semnat-o si si-a asumat-o. Dar a sunat cei de la Shin Bet, care-l localizasera si a trebuit sa plece. Cu promisiunea ca-mi va povesti si continuarea precum si alte povestioare despre judecatori, procurori, avocati si alte personaje. Una cica despre cum se dadeau oficiile judiciare.
    Ce legatura are cu Zamfirescu. Are. Dl. Zamfirescu este procuror? Este. Dl. Zamfirescu si-a depus cererea sa intre in Baroul Mehedinti? A depus. De ce nu a depus la Timis? Din cauza dlui. Lazarica, deci are legatura si cu asta.
    De fapt, este o simbioza intre toti acesti actori. Doar numele se mai schimba.
    Io o singura nedumerire mai am. Nene Lazarica, ca te stiu de cand eram pustiulica si te vedeam in tarlici in timp ce mergeam la pescuit spre Balta Verde, de ce nevoie mai aveai sa bagi in gaura financiara Vila avocatilor? Zau, asa. De fapt, acesti magistrati care si-au depus dosarele la Mehedinti nu fac poarte din gasca dlui. Lazarica. Oare, s-a intrebat unde si cand a dat examen dl. Speriusi Vlad – spaima lui Fallconetti din Arad – pentru a devenii avocat in Baroul Timis. Unii este fraieri si se chinuie sa gaseasca tot felul de portite, altii au dosare si au plecat cu ele din sistem.
    In alta ordine de idei, dl. Zamfirescu va fi un bun avocat penalist avand in vedere faptul ca soata inca este in sistem si bine infipta.

  2. M-am intalnit din nou cu mossad 2.
    Acu’ el mi-o promis ca-mi va povesti cum un avocat a redactat o sentinta iar judecatorul si-a asumat-o.
    Problema ca fapta s-a petrecut prin 1994, iar avocatu’ (sa-i zicem Roman, pentru ca despre morti nu’i bine sa vorbesti de rau) si judecatoru’ Dero (ca si asta a iesit la pensie) au pus’o de un blat care la vremea aceea s-a tradus intr-un castig de cateva jde mii de marci germane. Oricum fapta este prescrisa, dar este simptomatica pentru sistemu’ judiciar romanesc. Sistemu’ judiciar romanesc este infestat de judecatorii Vanish, Cash, Manivelu’. Doar cand astia vor disparea poate sistemu’ se va insanatosii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.