Prim procurorul Zamfirescu, eliberat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie UPDATE...

Prim procurorul Zamfirescu, eliberat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie UPDATE 1 De ce a „picat” magistratul

1
DISTRIBUIȚI

Completul de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în urmă cu câteva minute, punerea în libertate a prim procuror  ciprian zamfirescu 11procurorului Ciprian Zamfirescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolaul Mare. Acesta a fost arestat în 9 septembrie după ce DNA l-a acuzat de trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie susţin că a intermediat obţinerea unui contract pentru o firmă de pază. Reţinerea s-a făcut după ce a primit un plic în care erau 1000 euro. Conform anchetatorilor, banii reprezentau “cotizaţia” pe care firma de pază Securitech i-o plătea prim procurorului din aprilie anul acesta după ce Zamfirescu i-ar fi promis unui reprezentant al firmei că-i va obţine un contract cu firma Zoppas din Sânnicolaul Mare.


Conform DNA, prim procurorul a primit mai multe tranşe de bani. Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă, împotriva căruia a făcut recurs, care s-a judecat astăzi. Avocatul Arcadie Anastasescu, apărătorul acestuia, a susţinut că prim procurorul nu reprezintă un pericol social pentru a sta arestat şi nu există temeiuri legale pentru acuzaţiile care i se aduc. În urma deliberării, instanţa a admis recursul. „Măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea de a nu părăsi ţara şi probabil cu alte interdicţii pe care le vom respecta. Aşteptăm documentul instanţei”, a declarat pentru PRESSALERT.ro avocatul Arcadie Anastasescu. Vom reveni.

UPDATE Ciprian Zamfirescu a fost eliberat din arestul de la Cercetări Penale şi în această seară a sosit la Timişoara cu o cursă Tarom. Prim procurorul a „picat” după ce a fost pus sub monitorizare de procurorii DNA care au primit o plângere de la un cercetat, dar sesizarea acestuia nu s-a confirmat. În schimb, anchetatorii au aflat informaţile care i-au făcut să se sesizeze din oficiu în dosarul traficului de influenţă.

1 COMENTARIU

  1. Sistemul intodeauna invinge. Doar nu era frumos si nici deontologic profesional sa lovim in „ai nostri”.
    Io sincer m-am mirat can am auzit ca primu’ a fost arestat. Pai pentru o mie de ioroi sa fii arestat. Asta’i culmea. In Romania esti arestat pentru doua sticle de apa minerala.
    Sau poate, doamna Zamfirescu a umblat la „cutia cu maimute” si a scos un iepuroi sau o cioara pe care a aratat-o cui trebuie si astfel sotiorul la noapte doarme fericit in patutul conjugal. Se practica si la nivel mai mare de ce nu s-ar practica si in acest caz.
    Io astept maine eliberarea lui Vantu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.