EXCLUSIV Hackerii care au scris „m…e Băsescu” pe site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş,...

EXCLUSIV Hackerii care au scris „m…e Băsescu” pe site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş, ridicaţi de „Crima Organizată”

1
DISTRIBUIȚI

hackerPoliţiştii de la „Crimă Organizată” împreună cu trupele speciale au descins, în această dimineaţă, în mai multe locaţii din Timiş, pentru a ridica mai mulţi suspecţi care au „spart” site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş. În urmă cu aproximativ o lună, site-ul instituţiei a fost atacat de hackeri, aceştia postând pe prima pagină mai multe mesaje, printre care şi „m..e Băsescu” şi „m..e Boc”. Mesajele au rămas pe site doar câteva ore până au fost „neutralizate” de administratorul site-ului. Ulterior, a fost depusă o plângere penală pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic.


În urma investigaţiilor, poliţiştii de la „Crimă Organizată” au reuşit să stabilească locaţiile de unde s-a dat atacul. Din primele informaţii, suspecţii sunt minori. Vom reveni.

UPDATE 1 În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat pentru audieri doi adolescenţi, stabilindu-se că principalul suspect este un elev de 18 ani din Gottlob, care această oră este audiat de procuror.

UPDATE 2 M.G., de 18 ani din comuna Gotlob şi T.I.M., de 42 de ani din Timişoara au fost audiaţi la sediul DIICOT, dispunându-se cercetarea acestora în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de accesare fără drept la un sistem informatic şi modificarea, ştergerea, deteriorarea fără drept de date informatice, se arată într-un comunicat al Poliţiei. Cele două persoane sunt suspectate că în perioada octombrie – noiembrie 2010 au accesat şi modificat fără drept site-ul de internet al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, restricţionând accesul utilizatorilor şi postând diferite mesaje, în final ajungându-se la blocarea totală a acestuia.

1 COMENTARIU

  1. Io sunt sigura ca daca ar fi scris Mu…e lui Geoana (Antonescu, Ponta, s.a.) nu ar fi patit nimic, ba in plus ar fi fost chemati la Cottroceni sa fie medaliati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.