EXCLUSIV Şeful secţiei penale de la Curtea de Apel Timişoara trece în...

EXCLUSIV Şeful secţiei penale de la Curtea de Apel Timişoara trece în avocatură

4
DISTRIBUIȚI

Secţia penală a Curţii de Apel Timişoara va rămâne, de la 1 ianuarie, fără preşedinte, după ce judecătorul Ion Dincă a fost declarat justitieadmis la concursul de admitere în avocatură desfăşurat la Baroul Timiş. Dincă a ales să se înscrie aici şi să nu se înscrie în Baroul Mehedinţi, unde s-au dus mai mulţi judecători şi procurori din Timiş.


Hotărârea baroului de admitere în profesie a judecătorului Dincă a fost publicată în 10 noiembrie. Cum nu poate depune jurământul de avocat fiind magistrat, Ion Dincă şi-a înaintat, astăzi, la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de pensionare începând cu anul viitor. În aceste condiţii, preşedintele interimar al Curţii de Apel Timişoara va desemna un înlocuitor provizoriu care va conduce secţia penală de la CAT. Asta pentru că titularul postului de preşedinte a curţii de apel, Lidia Barac, este suspendată, fiind acum secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Înainte de a ajunge la secţia penală a Curţii de Apel Timişoata, Ion Dincă a fost preşedintele Tribunalului Timiş, fiind considerat unul dintre cei mai exigenţi judecători în modul de aplicare a pedepselor.

4 COMENTARII

  1. Stiti de ce?
    Pentru ca s-a redeschis dosarul LICHIDAREA COMTIMULUI si daca se va adanci cercetarea se va afla ca a fost de fata cand conducerea muribunda a taranistilor(pe vremea cat Dinca era presedintele Tribunalului) a batut cu pumnul in masa si i-a impus judecatoarei Marghescu sa lichdeze in orice modalitate Comtimul.
    Daca verificati in fituicele anilor 1999-2001 o sa vedeti cine a fost de fata cind i s-a impus judecatoarei sa lichideze colosul.

  2. marmotele de avocati pe care-i avem(undeva peste 700 de bucati din care buni cu adevarat sunt cel mult 8-10),ar avea ce invata de la un magistrat ca si d-l Dinca .Mare om ,mare caracter!Cat mai mult suscces!

  3. Sper ca prin trecerea dlui Dinca in avocatura sa vedem o diminuare a corului de limbisti ai lui conu’ Lazarica.
    Par egzamplu, la o citire a site-ului baroului timis, am dat peste o mostra a limbismului dus la rang de arta:
    http://www.baroul-timis.ro/istoric.php
    unde am citit recenzia la o lucrare a conului lazarica. Magnifica, chiar miribolanta daca ar fi lipsit la final limbile aferente:
    „Era nevoie oare de o astfel de carte? Din punctul nostru de vedere, răspunsul vine de la sine. Cartea se impune a fi citită, chiar şi în forma unei răsfoiri frivole. Ea oferă cititorului său imaginea unei lumi fascinante, cu durerile şi împlinirile ei. Dar mai presus de orice, cartea transmite valoroase informaţii despre oameni, pe care Domnul L. GRUNEANŢU nu se sfieşte să-i descrie (cu un talent pe care i l-am bănuit, dar pe care mărturisim că acum, în cunoştinţă de cauză, îl şi invidiem); nu la întâmplare, ci prin faptele lor, aşa cum au fost ei şi aşa cum au făcut ca şi Baroul Timiş să fie astăzi: o cetate puternică, construită în folosul celor care – voit sau nu – au fost aduşi de viaţă într-una din „sălile paşilor pierduţi” ale instanţelor a căror menire este aceea de a împărţi dreptatea în România zilelor noastre.”
    Aceste limbi sunt scrise de un ilustru anonim al barei. Acest „Carpe Diem” al baroului continua cu o limba fanfaronistica: „Mă voi feri să arăt Domnului L. GRUNEANŢU recunoştinţă pentru gestul său publicistic. Nu am nici căderea şi nici mandatul să o fac şi mi s-ar părea oricum fanfaronistic. Dar îmi rezerv dreptul să cred că monografia Domniei Sale nu îl poate lăsa indiferent pe nici un practician al dreptului …”
    Trag speranta ca prin primirea unor grei in barou se va diminua acest cult al personalitatii ce pare a se instaura in cadrul baroului.
    Oare aceste libatii sa se datoreze ca acest „Carpe Diem” este platit greu din banii baroului sa tina prelegeri lunare la doua – trei persoane. Prelegeri mascate sub forma cursurilor de pregatire si perfectionare profesionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.