Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul Parchetului care a cerut instanţei arestarea celor patru agenţi ai Poliţiei de Frontieră, acuzaţi că au luat şpagă de la transportatorii care tranzitau vama arădeană Turnu. Tribunalul Arad a decis, luna trecută, cercetarea în stare de libertate a agenţilor Marian Bogdana, Dragoş Emil, Sabău Alexandru şi Sigheti Claudiu pe motiv că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. „Aceştia reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică prin gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi şi prin poziţia pe care o au ca angajaţi ai Poliţiei de Frontieră. Au instituit adevărate taxe private de ieşire din ţară, aşa cum reiese din declaraţiile martorilor şi din procesele verbale de redare a înregistrărilor video efectuate în dosar. Exista un mercurial al celor de la Poliţia de Frontieră, între 20 şi 50 de euro, iar agenţii erau dispuşi la negocieri. Acest dosar a fost disjuns dintr-un alt dosar în care au fost arestaţi şi trimişi în judecată alte cinci persoane.
Dar nu a avut nici un efect preventiv asupra acestora, continuând aceleaşi practici. S-a dovedit că este o obişnuinţă să iei şpagă în punctele de trecere a frontierei şi că este un adevărat fenomen. În condiţiile în care se vorbeşte despre integrarea în Schengen şi securizarea frontierelor, aceste fapte aduc o atingere gravă noţiunii de ordine publică şi creează un sentiment de insecuritate. Există toate condiţiile îndeplinite pentru arestarea preventivă”, a susţinut procurorul. În replică, avocaţii celor patru poliţişti au susţinut că decizia de lăsare în libertate a Tribunalului Arad este perfect legală deoarece „pericolul social nu poate fi invocat în abstract. Nu sunt probe care să dovedească magnitudinea pericolului social concret. Cei trei sunt la dispoziţia inspectorului şef, nu mai lucrează în vama Turnu”. Cei patru poliţişti de frontieră au refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, dar au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.
UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a decis să amâne pronunţarea asupra recursului prin care se cere arestarea celor patru agenţi acuzaţi de şpagă pentru o săptămână. Astfel de amânări sunt extrem de rare în cazurile recursurilor legate de măsurile prventive.
pai unde iese banul cu adevarat ???la frontiera ,la pol rutiera si mai nou la pol comunitara la ridicari auto……