Firme de recrutare a forţei de muncă, anchetate de DIICOT pentru trafic...

Firme de recrutare a forţei de muncă, anchetate de DIICOT pentru trafic de persoane

1
DISTRIBUIȚI

catuse si dolariPoliţiştii de la „Crimă Organizată” şi procurorii DIICOT au descins, în urmă cu puţin timp, la sediile a două firme din Timişoara şi Braşov pentru a le percheziţiona în cadrul unei ample operaţiuni împotriva unei reţele de trafic de persoane.


Ancheta a scos la iveală faptul că membrii reţelei racolau doritori de muncă prin intermediul unor firme recrutare a forţei de muncp în aparenţă serioase. Oferta era tentantă pentru vremurile acestea de criză – salarii între 800 şi 1500 euro pentru a lucra în agricultură. Oamenii erau asiguraţi că totul va fi bine în Spania şi primeau contracte încheiate cu firme iberice. În realitate, firmele angajatoare erau  unele fantomă. În momentul în care ajungeau în Spania, „angajaţii” îşi dădeau seamă că au fost păcăliţi, fiind puşi să muncească în ferme. Cea mai mare parte a banilor ajungea în buzunarele traficanţilor. Sunt zeci de oameni în această situaţie. Percheziţiile sunt în plină desfăşurare. Vom reveni cu amănunte.

1 COMENTARIU

  1. daca ia arestat sai bage la puscarie.eu am fost pacalit si este foarte adevarat ce se scrie aici.MAI RAU ESTE.au avut o datorie la un tigan si in schimbul banilor au dat oameni care lucrau sub amenintare ca ii omoara.leau luat banii actele si ii trezeau cu biciul ca pe niste sclavi.fratele vasilicai soos de numeste dan.mai are un frate care il cheama gica.este unul care isi spune marcel dar numele lui este mihai.stiu si unde sta.pot da de ei dar nu am nicio putere.mai lucreaza sau cel putin au lucrat cat am stat eu acolo cu 2 rusi care stiu ce se intampla dar tac pt a lua banii celor pacaliti.ROG POLITIA ROMANA SASI FACA DATORIA ASA CUM SE CUVINE.au sedii in toata tara.noi cei care am fost acolo am chemat politia locala din spania si cand au auzit sau suit in masini si au fugit.sunt foarte multi bagati in afacere.stau in apropiere de valencia in mai multe orasele mici din care cu greu se pleaca.tin persoane cate 20 intr-un apartament,cate 20 intr-o casa asa am stat si eu pt ca nu mai aveam cu ce sa plec de acolo.am fost sechestrati.neau cerut bani chiar cand am ajuns pt acte.dar acte nu faceau.bani pt copii xerox care le aruncau.ne luau la munca cate 18 -19 persoane intr-un microbuz de 7 locuri.nimic din ce este scris in asa zisul contract nu este adevarat.si acum sunt foarte multe persoane tinute cu forta aici in spania.eu am avut norocul de a pleca dupa ce am primit bani din tara.fac apel la toti care au fost pacaliti sa ii dam in judecata si sa facem plangeri la politie.sa nu mai lasam sa fie pacaliti si alti oameni care muncesc cu greu pt banii aceia dati de buna credinta infractorilor.adresa mea este rusen_b@yahoo.com.astept raspunsurile unor oameni inselati

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.