SURPRIZĂ Dosarul lotului Moraviţa 2, declinat la Tribunalul Timiş

SURPRIZĂ Dosarul lotului Moraviţa 2, declinat la Tribunalul Timiş

8
DISTRIBUIȚI

La Curtea de Apel Timişoara a fost, astăzi, un nou termen de judecată în dosarului lotului Moraviţa 2, în care poliţişti de frontieră, vameşi şi traficanţi de ţigări sunt acuzaţi de DNA de infracţiuni de corupţie şi contrabandă. Deşi sala nu era arhiplină, aşa cum se întâmplă când se judecă procesele lotului Moraviţa 1 sau Naidăş, judecătorul a dispus evacuarea tuturor persoanelor din sală cu excepţia inculpaţilor şi avocaţilor pe motiv că este depăşită capacitatea sălii. Situaţia nu s-a schimbat prea mult pentru că au fost evacuaţi doar jurnaliştii prezenţi şi vreo doi curioşi. După suspendarea şedinţei pentru ca magistratul să studieze o cerere depusă, s-a revenit asupra dispoziţiei pe motiv că „am văzut că nu s-a eliberat prea mult sala”. Doi dintre apărători au ridicat  excepţii, invocând faptul că nu Curtea de Apel Timişoara ar fi competentă să judece acest dosar, ci Tribunalul Timiş, pentru că Sorin Drăghiţă nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de poliţist de poliţie judiciară şi că poliţiştii de frontieră au altă organizare decât cei din Poliţia Naţională.


Majoritatea apărătorilor au susţinut admiterea celor două excepţii, dar una dintre apărătoare i-a contrazis şi a avut un punct de vedere comun cu procurorul DNA, susţinând că „încetarea calităţii de poliţie judiciară încetetază doar după emiterea unui ordin al Ministrului de Interne, în baza avizului de conformitate al procurorului general al României, ori acest lucru nu s-a întâmplat”. Procurorul DNA a solicitat respingerea execepţiilor, afirmând că în cazul lui Drăghiţă avizul de poliţie judiciară a fost retras de abia în 9 martie 2011. Instanţa a rămas în pronunţare. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia.

UPDATE 1 Judecătorul Florin Popescu a admis excepţiile invocate şi a decis declinarea dosarului lotului 2 Moraviţa către Tribunalului Timiş. Decizia este definitivă.

8 COMENTARII

  1. Orsicum tot la puscarie ajung aceste jeguri ale societatii care au jefuit prin vami,tuva n gura de hoti,la puscarie cu voi nenorocitilor………

  2. Unii sunt niste bieti fraieri care au cazut in plasa in perioada monitorizata, nimic mai mult . In rest , acesti „fraieri ” si-au desfasurat serviciul prim posturi auxiliare, nicidecum in vama – vezi cazurile Cojocaru , Tanase Vasile si altii …

  3. pt jaque…….de cine ziceai?
    de TANASE CATALIN?informeazate cine era acest inculpat si ce facea prin vama,un spagar de cand a terminat scoala,bine ca la arestat de tanar sa nu mearga mai departe in sistem si sa fure toata viata cum au facuto si altii,ex,CHIOSA era de vreo 2o de ani numai prin vami si a facut cateva milioane de euro……..RADA ION..pana in 2003 era rupt in cur si dormea cu soldatii si manca la cantina cu ei si uite e milionar in euro……HASU GABRIEL….de aproape 20 de ani numai in vami unde a fost de greblat cu avere de mil de euro si exemplele pot continua.

  4. Bai, iuje ! Iar te bagi in seama ca un prost, ce esti. Ti-am mai spus ca esti analfabet. Tu nu vezi ce-a scris Jaque ? Tanase Vasile nu-i totuna cu Tanase Catalin. Sunt doua persoane diferite. Ce-i asa de greu ? Pe undeva ai tu dreptate dar nu mai fi asa de repezit. Ia si citeste mai intai iar apoi da-ti cu parerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.