Marşul Învierii, vopsit electoral în portocaliu

Marşul Învierii, vopsit electoral în portocaliu

0
DISTRIBUIȚI

Marşul Învierii, ajuns la cea de a 21 a ediţie, a fost transformat într-o acţiune electorală, în care preaslăvirea lui Isus s-a amestecat cu rugile pentru conducătorii neamului. Nimic întâmplător având în vedere că printre reprezentanţii bisericilor care au organizat acţiunea s-au aflat senatorul PD-L Gheorghe David şi deputatul Dugulescu. Aceştia l-au  scos în faţa poporului preacredincios şi alegător pe colegul lor de partid candidat la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi. După ce a stat retras într-un colţ pe scările Catedralei Mitropolitane, Nodiţi a fost chemat şi pus în centrul grupului de slujitori ai Domnului, fix în faţa unei coloane ca să-l vadă bine poporul.

Dacă senatorul David s-a mulţumit să transmită un „Hristos a Înviat!”, deputatul Dugulescu i-a felicitat pe organizatori din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a cărui vicepreşedinte este .


În tot acest timp, Nodiţi nu-şi găsea locul, discutând cu colegii săi de partid, celor doi parlamentari alăturându-li-se şi şeful PD-L Timişoara, consilierul local Ovidiu Ciuhandu. Pe lângă rugile către Isus Hristos pentru a binecuvânta conducătorii ţării, pastorii s-au rugat pentru „a aduce pace socială în Siria”. După discursuri şi cântece de fanfară, s-a plecat în marş, prima oprire fiind în faţa Primăriei Timişoara. Aici au fost aşteptaţi de viceprimarul Adrian Orza, care n-a pierdut ocazia să-i salute pe cei câteva sute de participanţi şi să le vorbească despre jertfa lui Isus ca „exemplu de înălţare spirituală şi sacrificiu”. Mai pragmatic, Ovidiu Ciuhandu a asigurat asistenţa, în numele Consiliului Local Timişoara, că „suntem la dispoziţia dumneavoastră, cel puţin până la sfârşitul mandatului, alături de colegii mei. Vom vedea ce va fi după. Vom ţine cont de toate dorinţele dumneavoastră”. După alte câteva rugăciuni, marşul a continuat cu fanfara în frunte, urmată de slujitorii bisericilor creştine plus politicieni şi poporul alegător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.