Soluția candidatului Claudiu Butuza: „Trebuie să eliminăm rapid corupții din Primăria Timișoara...

Soluția candidatului Claudiu Butuza: „Trebuie să eliminăm rapid corupții din Primăria Timișoara ” (P)

0
DISTRIBUIȚI

–       Care este opţiunea politică a candidatului Claudiu Florin Butuza ?

–       Candidatul Butuza, asa cum sunt numit în această perioadă, a încercat în ultimii 7 ani să determine liderii politici din Timişoara să pună pe primul loc interesele oraşului şi să se lepede de interesele de la centru, care nu aduc nimic benefic orasului. Aşa cum s-a remarcat în ultima perioada, Timişoara nu a fost susţinută de către senatorii şi deputatii dati de oras în nici una din perioadele conduse de actualul primar. Peste tot în oraş, dacă încerci să discuţi politică, oamenii urlă şi ţipă. Nu mai poţi discuta nici despre religie. Ceea ce încercăm noi acum să facem este să ajungem la un compromis. Nu e nimic rău într-un compromis. Tu ai o poziţie, eu am altă poziţie, dacă ne întâlnim la mijloc ar trebui să fim amândoi mulţumiţi. Nu în beneficiul nostru, ci în beneficiul cetăţenilor Timişoarei. Nu cred că e nimic greşit în aceasta idee şi cred că acest lucru va aduce un nou spirit în oraș. Nu se poate conduce orașul de o familie atât de mică, cum e cea a PNŢCD –ului. Oraşul trebuie condus în spiritul Aliantei Uniţi pentru Timişoara, orice proiect bun pentru oraş trebuie promovat indiferent cine l-a propus.

–       Există voci care susţin că în Timisoara a început să se simtă tendinţa restrângerii clasei de mijloc, societatea polarizându-se între bogaţi şi săraci.

–       Sunt de acord şi explic ce a păţit de fapt clasa de mijloc în timpul crizei economice. Ai cumpărat o casă care valora 100.000 de euro. Dar, a venit banca şi a zis că valorează 200.000 de euro. Şi pe baza acestei valori, s-au împrumutat mai mulţi bani. O dată cu prăbuşirea economică, proprietatea nu mai valorează decat 50.000 de euro. Mai mult decât orice, asta s-a întâmplat cu clasa de mijloc. Te duceai în fiecare zi la muncă şi băgai banii într-un buzunar. Dar în celălalt buzunar aveai proprietatea ta imobiliară. Acum nu o mai ai, ai doar o gaură în buzunar. Valoarea proprietăţilor imobiliare, care era un fel de bonus  al clasei de mijloc, nu mai este, ceea ce a răsturnat în mod brutal clasa de mijloc în societate.

–       Ce ne facem cu lipsa interesului pentru educaţie şi cresterea infracţionalitătii?

–       Sunt avocat de 11 ani si am constatat că problemele majore din ziua de azi sunt lipsa de la şcoală si drogurile pe care le folosesc noile bande de infractori ani.


Vom reuşi rezolvarea problemelor prin mai multe măsuri pe care le vom lua. În primul rând vom da putere oamenilor legii, acesta va fi primul lucru. Apoi vom instala foarte multe camere de supraveghere în locurile publice.

–       Ce ne facem cu corupţia şi afacerile ‘’la negru’’?

–       Nici Primăria Timisoara nu a fost ocolită de scandaluri de corupţie, însă actuala administraţie nu a fost niciodată acuzată de ceva serios în mod official, au fost publicate doar mărunţişurile, întrucat sefii cei mari din primărie au împărţit prada cu cei ce urmau sa îi dea în vileag şi cei marunţi dau declaratii la Parchet şi în instanta, adevăraţii şefi fiind “inamovibili”. Eu am lucrat în ultimii 11 de ani în mediul in care te loveşti de această stare de fapt NOTORIE şi am ajuns să cred că mereu vor exista tentative de corupţie. Poate fi stârpită, iar cu exemple concrete periodice date în mod brutal aceasta poate fi ţinută sub control. Da, vom încerca să o eliminăm, să scăpăm cât mai repede posibil de cei corupţi. O să mai apară şi mâine aceasta problema cu siguranţă, insa vom veghea atent la aceasta adevarată problemă sociala. E simplu. Investitorii nu vor nesiguranţă, nu vor să simtă că se vor ciocni de zeci de obstacole pentru a obţine un aviz. Primăria trebuie să le fie partener de încredere. Afacerile noi înseamnă noi locuri de muncă.  Cînd le oferi oamenilor locuri de muncă şi nu mai trebuie să trăiască din ajutoare sociale, se naşte un nou spirit în ORAŞ. VA RENAŞTE ADEVĂRATA TIMIŞOARA DE 5 STELE. Cele mai multe oraşe care au întors spatele afacerilor merită ceea ce au primit -nimic, precum Timişoara ultimilor ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.