Orza îi dă în cap primarului Robu cu turnul de apă

Orza îi dă în cap primarului Robu cu turnul de apă

7
DISTRIBUIȚI

Fostul viceprimar Adrian Orza este revoltat că actualul edil şef al Timişoarei, Nicolae Robu, vrea să vândă Turnul de Apă din Iosefin, acuzând că prin acest demers se înstrăinează patrimoniul istoric al oraşului . „În toate cărţile legate de istoria oraşului se face referire la turnurile de apă. La momentul construirii lor au fost strâns legate de apariţia primei staţii de epurare a apei. A vinde un astfel de obiectiv mie se pare o mare eroare . Este foarte important să se reţină că punerea în valoare şi într-un circuit turistic aşa cum este Uzina de apă a Aquatimului se poate face şi fără vânzare. Există alte forme de concesiune, parteneriat public privat, închiriere şi, în aceste variante, elementul esenţial este că se păstrează proprietatea asupra obiectivului respectiv” crede fostul vice.


Deşi nu ştie de ce
primarul intenţionează să vândă turnul, Orza spune că teoria construirii unei cafenele în acel spaţiu pică din start pentru că zona ar fi mult prea mică.  Varianta transformării în muzeu este singura plauzibilă în accepţiunea lui Orza, care crede că vânzarea este un proces în urma căruia nu va mai exista vreun control asupra modului de gestionare a monumentului. „Probabil că se va vota cum se
votează acum pe bandă rulantă”, a declarat, resemnat, ţărănistul, care candidează pentru un mandat de deputat din partea ARD. Orza mai spune că legile prin care sunt protejate astfel de monumente sunt mult prea permisive şi că ar trebui schimbate şi aplicate pedepse severe, nu doar amenzi.

7 COMENTARII

  1. – Io cred ca dom’ primarele e mare jmeker, poate pune botu’ vreun tzigan si dup’aia sa vezi ce „taxa de turnuletz” i-o pune pe ditamai namiloiu ! !

  2. Chiar asa – in anii cat a fost viceprimar, de ce s-a ocupat mai mult de Poli Timisoara (cu rezultatele pe care le stim cu totii…) decat de turnul acesta de apa?… Oricum, mai exista unul identic pe malul Begai dupa podul de la Fabrica de Tigari, nu?
    Ceva trebuie facut cu aceste cladiri frumoase – si ar fi pacat sa taraganam lucrurile pana cand ele vor deveni niste ruine pe care nu le mai poate reabilita nimeni …

  3. iti dai seama ce mare problema avem acum in timisoara: turnul de apa. il inteleg pe orza, ce sa faca si el daca nu are cu ce sa-l atace pe robu, iese cu aberatii din astea. orza e rezonabil, dar pdlisti din timisoara mor de ciuda ca n-au pe ce sa-l atace pe robu si ies cu aberatii de genul ca de ce vrea robu sa mute avcariu de la opera si ca de ce repara strazile in soarelui ??!?!!?!? adica cum isi permite robu sa fie primar bun? mai ales ca e la pnl. 🙂

  4. Nici macar nu l-a atacat. I a zis ca poate sa il refaca si altfel decat sa il vanda. Dar cum cristestii vor si ei ceva istoric, nu doar fabrici si uzine facute moloz, robu se executa. Ca doar primar e fratii C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.