Blaga: „Mai bine în opoziţie decât cu PSD” (P)

Blaga: „Mai bine în opoziţie decât cu PSD” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Copreședintele ARD, Vasile Blaga, speră ca Alianța o sa obțină la alegerile parlamentare un scor cât mai aproape de 30 la sută pentru a putea „sta de vorbă” cu celălalte partide. Copreședintele ARD a declarat la B1 tv că se îndoiește că USL își va păstra actuala componență după alegeri, mai ales că nu vor obține 50 la sută din voturile românilor. În acest context, Vasile Blaga a arătat că ARD este dispusă să înceapă negocieri pentru formarea unui guvern cu PNL. „Este nevoie de un Guvern cu care să te potrivești, și cu PNL și UDMR cred eu că ar merge”, a spus Vasile Blaga, adăugând că PDL nu va mai face greșeala din 2008, o aliere cu PSD, dar și că nu crede într-un Guvern de uniune națională.
„Nu cred că mai putem face greşeala din 2008, să ne aliem cu PSD-ul.


Mai bine stau în opoziţie decât să fac un guvern cu PSD. Un Guvern puternic PNL, PDL, UDMR – ar avea majoritatea suficientă să susțină reformele de care are nevoie România”, a explicat liderul democrat-liberal.
Vasile Blaga a anunţat, în urmă cu câteva zile, că nu îl interesează o negociere cu PP-DD, ci mai degrabă ideea unei formaţiuni PDL – PNL pentru guvern. Blaga a”garantat” că în cazul în care USL va obţine la alegerile parlamentare 49% şi PDL peste 20%, va înainta oficial o propunere PNL pentru formarea guvernului.
Vasile Blaga crede că USL nu se va „sparge” până la alegeri, deși există probleme în interiorul alianței. „Până la alegeri, nu. Au deja probleme foarte mari în interiorul lor, pentru că nu cred că se simt bine majoritatea liberalilor vis-a-vis de modul în care sunt conduşi, şi mai ales ce se întâmplă cu ei. Eu ştiu foarte mulţi liberali care nu sunt fericiţi că l-au văzut pe Haşotti că face ceea ce face. Dar mie nu mi-a venit să cred, că îl ştiu pe domnul Haşotti de 22 de ani”, a declarat Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.