Patru foşti angajaţi ai SRI Timiş, judecaţi pentru uciderea unui om al...

Patru foşti angajaţi ai SRI Timiş, judecaţi pentru uciderea unui om al străzii

7
DISTRIBUIȚI

Patru foşti angajaţi ai Serviciul Român de Informaţii Timiş sunt judecați pentru că au omorât în bătaie un om. Ca într-un film de groază, agresorii au plănuit să îngroape victima în incinta sediului instituției, conform debanat.ro. Procesul lt. col. (rez) Camelia Maria Toman, caporal (rez) Lucian Gurlui, caporal (rez) Bogdan Ioan Ghiță și caporal (rez) Deian Giurgiev a început luni la Tribunalul Militar Timiș. Cei patru sunt acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte și riscă 15 ani de detenție. Crima ar fi avut loc anul trecut, pe 27 octombrie, chiar în curtea noului sediu al SRI Timiş, la ieșirea din Timișoara spre Lipova.

Vasile Nechilciuc, Daniel Ungureanu și Dănuț Bejenariu, persoane fără adăpost, au intrat, în acea dimineață, în curtea SRI ca să fure fier vechi., Credeau că imobilul este abandonat, dar au fost surprinși de angajații SRI, care, la ordinul superiorului lor, lt. col. (rez) Camelia Maria Toman, i-au luat la bătaie. Toman a dat tonul și l-a agresat pe unul din boschetari cu un baston telescopic. Apoi, Gurlui l-a îngenunchiat pe unul din boschetari, în timp ce șefa lui striga că, dacă nu se oprește din plâns, îl omoară și în îngroapă în spatele curții. Dănuț Bejenariu s-a salvat mimând un atact de epilepsie, astfel că lt.


col. Toman a dispus să fie scos afară. Lt. col. Toman și un alt subaltern i-au găsit pe ceilalți doi boschetari aproape de poartă. La ordinul femeii, aceștia au fost luați la bătaie de angajații SRI. „Doamna lt. col. spunea în acest timp: o să-i pun pe băieții ăștia să vă omoare de nu o să mai știe nimeni de voi”, a relatat în fața anchetatorilor Bogdan Ioan Ghiță. Deian Giurgiev confirmă cruzimea șefei lor: „Loviți-i, omorâți-i, că-i îngropăm în spate și nu îi găsește nimeni”.

Primul care a cedat a fost Vasile Nechilciuc, care și-a pierdut cunoștința în urma loviturilor de bocanc primite. Lt. col. Toman l-a obligat pe celălalt boschetar să îl urce pe leșinat în căruciorul cu care plănuiau să fure fierul vechi și să iasă din curtea SRI. Căpitanul Ghiță a vrut să cheme o ambulanță, însă șefa lui s-a opus. În scurt timp, Nechilciuc a decedat în urma unei hemoragii interne. „După plecarea celor doi hoți, lt. col Toman i-a chemat pe cei patru militari din subordine și le-a cerut să nu consemneze nimic despre eveniment în carnetul postului”, se mai arată în rechizitoriu. Angajații SRI au susținut, în fața anchetatorilor, că au îndeplinit numai ordinele date de superiorul lor. Ei se apără spunând că, dacă nu s-ar fi conformat, ar fi fost cercetați disciplinar.

7 COMENTARII

 1. De ce nu face SRI ul contracte cu firme de paza serioase in loc de ciobanetii astia? Auzi, caporali, adică niște neica nimeni puși santinele? Mi-s curios unde au lucrat înainte, dacă au fost la vreo firma serioasa de paza ca sa vadă acolo cum se intervine si care sunt procedurile. Apropos, mai uitati-va si in Europa, paza multor instituții sensibile este asigurata de companii private. SRI sa se ocupe cu informații nu cu paza, sunt destui care abia așteaptă sa-si demonstreze seriozitatea pe acest gen de obiective.

 2. @PROTECT……mai lasa-ne „frate” cu firmele de paza,ca si acolo aveti niste strambi fara creier,niste panarame care se-ncalta invers si tu vrei obiective serioase ! adunati toti ratatii,ii platiti in „bataie de misto” si ai pretentii sa prinzi contracte barosane la obiective strategice ? firmele de paza/protectie din romania sunt niste mizerii ,hai calca des ca imputi netu’ !!

 3. apai cand iti intra hotii in casa si iti violeaza mama si le va fura pensia batranilor si i;l vor lega de maini pe cel batran…. ATUNCI SA TE INTREBI DE CE nu exista pedeapsa capitala
  pana nu suferi,tu sau familia.nu simtiti\
  sa traiti bine?
  PE DRAQ….AVETI GRIJA DE CASA VOASTRA CA ORICUM VA FURA SI GUVERNU, SI IMPOZITU….si ce mai conteaza niste niste guzgani alcoolisti….
  si de puteti,demonstrati ca nu va poate calca nima tara fara sa dea socoteala….asa ca la teapa lu varu vlad tepes…. aproapele dar al doilea dupa fane cel baban la masuri de aparare a tarii…….
  daca va supapa mailul,,riscati si va dau un raspuns\

 4. Am observat ca in tara asta mai nou se ia aparare hotiilor.Au furat domnule acestia si-au primit ce meritau.Sunt sigur ca cei implicati nu vroiau sa ii omoare dar boschetari astia care se drogheaza aproape zilnic daca le dai o palma mor…de asta a ajuns tara asta plina de hoti…pentru ca nu sunt capabili cei de la putere sa faca ordine si numai sa fure si sa isi castige salariul fara sa faca vreun bine pentru tara aceasta…Nu cunosc aceste persoanele implicate insa au procedat cum a trebuit in acest caz…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.