Petru Ehegartner: „Timişoara trebuie să îşi confirme statutul prin fapte, nu doar...

Petru Ehegartner: „Timişoara trebuie să îşi confirme statutul prin fapte, nu doar prin afirmaţii şi fraze retorice” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Aflat la al doilea mandat de consilier local în Timişoara, Petru Ehegartner, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, a decis să reprezinte interesele timişorenilor în Parlament, ca senator, fiind candidatul USL în colegiul 2 Senat.. În interviul acordat www.pressalert.ro, Ehegartner vorbeşte despre principalele trei puncte din programul său electoral, dar şi despre câteva dintre temele de interes local.

– De ce aţi decis să candidaţi pentru Parlament ?

– Motivul pentru care doresc să ajung în Parlament este dat de convingerea că a venit momentul să mă implic la un nivel mai ridicat pentru a reprezenta interesele comunităţii în care trăiesc. Am decis să candidez la funcţia de senator în Colegiul 2 Timişoara pentru a îndeplini opţiunile liberale ale timişorenilor, pentru a continua ceea ce a început predecesorul meu în acest colegiu uninominal, Nicolae Robu, primar al Timişoarei. Fiind consilier local, ştiu care sunt doleanţele, problemele Timişoarei şi mai ales care este potenţialul acestui oraş.

Infrastructura este cea care are, de obicei, cel mai mare impact pentru cetăţeni. O primă întrebare în acest sens este ce facem, dle Ehegartner, cu Gara de Nord? 

– Gara de Nord nu face parte din patrimoniul municipiului Timişoara, dar cu toate acestea primarul Nicolae Robu a abordat ferm acest subiect cu ministrul Ovidiu Silaghi, care a făcut o promisiune că în februarie 2013 se vor aloca 80 milioane de lei într-un proiect privind reabilitatea Gării de Nord pentru a scoate staţia feroviară principală a Timişoarei din situaţia în care se află de foarte mulţi ani.


Şi pe viitor, Consiliul Local, primarul, dar şi parlamentarii, trebuie să se implice şi în situaţiile în care serviciile oferite sunt prestate prost, chiar dacă instituţiile respective nu ţin de administraţia locală. Ca viitor parlamentari de Timiş, trebuie să fim o verigă între problemele locale şi decidenţii de la ministere pentru a face cunoscută situaţia serviciilor de utilitate publică. Aceste servicii trebuie aduse la standardele şi condiţiile unui oraş de cinci stele, un statut pe care Timişoara trebuie să îl confirme şi prin fapte, nu doar prin afirmaţii şi fraze retorice.

–  Comunitatea de afaceri din oraş a solicitat ca un pachet de acţiuni de la aeroport să revină  autorităţilor din Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara. Cum vedeţi această solicitare? Pot avea autorităţile locale vreo influenţă în deciziile companiilor aeroportuare de a alege Timişoara pentru operaţiunile lor ?

– Acum există trei aeroporturi de interes naţional sub administrarea Ministerului Transporturilor, printre care şi Timişoara. Cred că un parteneriat local ar mări potenţialul de investiţii în acest obiectiv, resursele putând să vină şi de la autorităţile din cele trei judeţe. Aeroportul este o companie profitabilă, iar transferarea unui pachet de acţiuni ar însemna şi un proces de descentralizare care trebuie să prindă şi contur material odată şi odată. Administraţiile locale ar fi mai în măsură decât cele centrale să ofere facilităţi pentru a determina companiile să opereze pe acest aeroport.

– Cum veţi susţine ca parlamentar finalizarea inelului de centură a Timişoarei cu partea de sud ?

 

– În acest moment, centura sud este prevăzută în exerciţiul bugetar din 2014. Într-un fel, situaţia centurii e ca şi cu Gara de Nord, centura Timişoarei nu ar fi un obiectiv direct al Timişoarei, având în vedere că traversează zone sub administraţia CJ Timiş. În acelaşi spirit, de interes local, centura Timişoarei este un obiectiv extrem de important pentru Timişoara, aşadar autorităţile locale, dar şi parlamentarii USL se vor implica pentru urgentarea şi materializarea acestui obiectiv de interes regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.