Imaginile unui oraș ascuns: expoziția care transformă lucrurile obișnuite în povești

Imaginile unui oraș ascuns: expoziția care transformă lucrurile obișnuite în povești

0
DISTRIBUIȚI

borduz barabancea f

O inedită expoziţie de fotografie, realizată de Mihai Barabancea şi Tudor Borduz, va fi vernisată astăzi, de la ora 18.00, la Galeria Calina din str.


Mărăşeşti. Aceasta a fost inspirată de ceea ce autorii ei numesc „contradicţiile de tot soiul” generate de oraşele mari, unde, paradoxal, „spaţiul privat iese in stradă, luxul este alăturat gunoiului, intimitatea e expusă oriunde şi coabitarea devine ignorare reciprocă”. Cei doi artişti încearcă să surprindă lucruri pe care ochiul trecătorului, mult prea obişnuit cu peisajul cotidian, nu le mai bagă în seamă, trecând cu vederea câini vagabonzi, mormane de gunoaie, cerşetori, răni tatuaje, boli, un spaţiu comun imprevizibil, de un brutal realism, prin care fotografia dezvăluie o altă lume, diferită cea pusă în evidenţă de fotografia artistică.

Timişoreanul Tudor Borduz este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – secţia Foto-Video, iar Mihai Barabancea a făcut parte din primele mişcări de artă stradală din România, prin intermediul graffiti-ului, după care a început să studieze la aceeaşi secţie Foto-video a universităţii bucureştene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.