Inculpaţii din lotul Moraviţa 1 au acuzat presiuni ale procurorilor DNA şi...

Inculpaţii din lotul Moraviţa 1 au acuzat presiuni ale procurorilor DNA şi provocări ale investigatorilor. Vezi cum i-a lovit amnezia când a fost vorba de şpăgi

7
DISTRIBUIȚI

vamesi arestati04

Audieri maraton, astăzi, la Curtea de Apel Timișoara în dosarul de corupție lotul Moravița 1, unde mai mulți polițiști de frontieră și vameși au răspuns acuzațiilor aduse de procurorii DNA. Mai mulți inculpați au declarat că nu vor să dea declarații până nu vor viziona înregistrările ambientale sau când vor fi prezenţi şi avocaţii aleşi. Niciunul dintre cei audiaţi nu a recunoscut că ar fi aderat la vreun grup infracţional organizat sau ar fi fost complice la contrabandă. Francisc Tocaciu a recunoscut doar două dintre şpăgi, în alte două cazuri susţinând că „nu le-am săvârşit. Eu lucram la zona verde, nu aveam ştampilă sau drept de semnătură, Investigatorul Nixici m-a provocat în săvârşirea unor infracţiuni. Nu am facilitat niciunei persoane să introducă ţigări în ţară”.

Marian Degan nu şi-a mai recunoscut declaraţiile date în faţa procurorilor pe motiv că „mi-au fost sugerate de către procuror.


Era presiune mare pentru că am văzut că ceilalţi inculpaţi erau luaţi şi duşi în cătuşe după ce ieşeau de la audieri. Recunosc faptele de luare de mită, nefiind de acord cu sumele reţinute, acestea fiind foarte mari. Pot să spun despre mine că am luat, nu şi despre ceilalţi colegi. E posibil să fi primit sume de la colegi, dar nu-mi mai amintesc nume. La anchetă s-au făcut presiuni ca să scriu numele unor colegi, mi s-au dictat”.

În schimb, şi-a amintit cu exactitate ce i-a spus investigatorul acoperit Vodă ca să-i câştige încrederea, povestind despre cum a venit inspectorul şef al Poliţiei de Frontieră Timiş  fix la ora anunţată de Vodă şi le-a spus „ăsta este copilul nostru. Şi dacă el este aici, înseamnă că la Moraviţa nu sunt probleme”. Nicolae Surulescu a recunsocut că a primit bani de la investigator, dar a susţinut că „nu ştiam că sunt bani proveniţi dintr-o infracţiune. Credeam că sunt banii pentru o cutie de ciocolată pe care mi-a cerut să i-o comand în Serbia”. Alţi inculpaţi audiaţi au negat vehement că ar fi primit bani, afirmând fie că nu aveau de la cine, fie că nu au avut pentru ce să încaseze banii. La finalul şedinţei, judecătorul a avertizat că următorul termen este ultimul la care inculpaţii vor mai putea să dea declaraţii, urmând ca apoi să se treacă la administrarea probelor.

7 COMENTARII

  1. Chiar asa toti au uitat ,cind au luat spaga,dar poate nu au uitat cind au cumparat vilele si masinile de lux, vacantele de vis, petrecerile prin barurile de noapte, jocurile de noroc si altele. rusine sa le fie. La puscarie cu ei . Erau cei mai tari. fara rusine si bun simt. Cu parare de rau aspectele continua si astazi dar sefi lor nu le vad.

  2. Dar oare pe cei care stau la colturi si jefuiesc masini si ii dau p toti in gat nu ii vede nimeni???De trupa lui Saulica,Calu,Marinco,Arsenica,Danu,Sandi si altii nu a auzit nimeni????Dar pe politistii care sunt mana in mana cu ei?????Cum ar fii Puscascu din Stamora Germana?????Pe ei d c nu ii vede nimeni????Azi fura masini cu …. stiu ei ce……si maine masini cu portofele sau copii.

  3. Ce rau imi pare de ei.Mai ales de Sorin Avram…..,are saracul doar 2 milioane de euro cash.Pacat,mai 1 an daca tinea treaba era si el realizat pe viata. 7 ani daca primeste tot nu ar fi de ajuns…

  4. Ha ha ha. Cand spagarii astia nu-si mai incapeau in piele de bunastare, persiflau pe toata lumea si aruncau cu bani in stanga si in dreapta , colegii lor care munceau pentru salar ii injurau pe la colturi, acum cand au fost prinsi si vor fi dovediti , aceeasi colegi ii compatimesc pe la aceleasi colturi !!! Mai curvelor de pe la colturi, hotarati-va ce sunteti hoti/ complici sau politisti ???
    …si voi astia cercetati pt spaga, mai taceti dreq din gura, nu mai plangeti ca niste p.zde, fi-ti barbati si luati-va fapta!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.