300 de elevi, în luptă la faza naţională a Olimpiadei de Informatică....

300 de elevi, în luptă la faza naţională a Olimpiadei de Informatică. De ce este nemulţumit inspectorul general şcolar din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

abstract keyboard

Cei mai buni 310 programatori de liceu din toate judeţele ţării se „duelează” în perioada 1 – 4 aprilie la Timişoara, în domeniul Informaticii.


Olimpiada Naţională de Informatică este cel mai important concurs de acest gen din ţară, ultima competiţie de acest gen organizată la Timişoara a avut loc în urmă cu 16 ani. Liceeni se vor întrece în două probe pe calculator, iar unul dintre sponsorii evenimentului le va oferi celor mai buni cinci concurenţi sejururi de şapte zile în Franţa, la Paris şi Rennes, unde le va fi prezentată oferta educaţională a unor universităţi franceze.

Din judeţul Timiş participă şapte liceeni, dar Cornel Petroman, inspectorul şcolar general, este nemulţumit că nu s-au alocat mai multe locuri pentru că oraşul nostru este gazda evenimentului. „310 tineri elevi de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a îşi măsoară forţele în domeniul Informaticii la Timişoara. Este foarte important pentru noi întrucât aceşti copii vor cunoaşte oraşul nostru şi sperăm că rezultatele liceenilor din Timiş vor fi bune”, a mai adăugat inspectorul Petroman. Pe lângă probele de concurs, elevii vor avea posibilitatea să viziteze Timişoara, iar la Universitatea de Vest vor avea loc mai multe prezentări, printre care şi cea a firmei Microsoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.