Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe Ponta, Corlăţean şi Stroe, pentru...

Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe Ponta, Corlăţean şi Stroe, pentru discuţii despre Schengen

0
DISTRIBUIȚI

traian basescu mcv

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru discuţii pe tema Schengen, informează Mediafax. Reacția președintelui vine după două zile de război al declarațiilor cu privire la șansele României de a adera la Schengen, susținut de oficiali germani și români.

Băsescu a declarat, ieri, că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot.


Preşedintele susţine că „poziţia corectă” care ar trebui adoptată de autorităţi pe tema Schengen ar fi „să se ia notă şi să stabilim un alt termen în care să discutăm accesul în Schengen”, adică fie septembrie, fie decembrie. Băsescu a mai spus că salută poziţia exprimată de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului României în şedinţa Consiliului JAI din această săptămână pe tema intrării în Schengen.

În replică, premierul a declarat că ideea susţinută de Băsescu potrivit căruia cel puţin şapte state s-ar fi opus în cazul unui vot pentru aderarea României la Schengen reprezintă „o poveste” care nu există şi a arătat că poziţia statelor UE nu poate fi discutată „după bârfe”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.