Deputat urmărit penal pentru conflict de interese. Şi-a angajat soţia la cabinetul...

Deputat urmărit penal pentru conflict de interese. Şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar

0
DISTRIBUIȚI

Mate_Andras_Levente

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, este urmărit penal pentru conflict de interese, întrucât şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, soluţia de neîncepere a umăririi penale dispusă iniţial fiind infirmată de prim-adjunctul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax.


Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de deputatul Mate Andras Levente, pentru conflict de interese, a anunţat astăzi Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa, Erzsebet Mate, a fost angajată de către Camera Deputaţilor, prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract care a fost avizat chiar de către acesta. În baza acestui contractul de muncă, soţia deputatului Mate Andras Levente a încasat, în perioada martie 2010 – ianuarie 2011, suma totală de 5.508 lei.

În această cauză s-a dispus prin ordonanţă, de către prim-adjunctul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial, a precizat sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.