EXCLUSIV Rodica Vlad și alți patroni, trimiși în judecată de DIICOT pentru...

EXCLUSIV Rodica Vlad și alți patroni, trimiși în judecată de DIICOT pentru fraude de 4 milioane de euro cu facturi fictive. Vezi INCREDIBILELE livrări

8
DISTRIBUIȚI

rodica vlad diicot

Polițiștii de la „Crimă Organizată” şi procurorii DIICOT Mehedinţi au finalizat dosarul în care au fost trimişi în judecată pe cei 23 de inculpaţi acuzaţi de constituire, aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani. Ancheta a scos la iveală faptul că, din 2010, conducerea grupării ţigăneşti ,specializată în fraudarea bugetului de stat prin emiterea de facturi fictive, a fost preluată de Ioan Mihai, zis „Mex”, din Strehaia după moartea tatălui său. În schimbul documentelor gruparea primind un procent intre 1 şi 9% pentru banii care-i facturau, îi scoteau din bănci şi îi returnau clienţilor, care-şi umflau artificial cheltuielile. „Mex” era cel care coordona,prin intermediul fratelui său Mihai Florin, zis „Rinichi”, „săgeţile” care duceau şi completau facturile pentru marfa care nu era, în realitate, niciodată livrată, se ocupa de legăturile cu cei care aveau nevoie de facturi măsluite şi de asigurarea de facturi fictive pentru „aprovizionarea” firmelor sale cu marfă.

Patroana de la Piastrelle, fără concurenţă la evaziune

Printre cei care au beneficiat de serviciile mafie ţigăneşti de la Strehaia s-au aflat mai mulţi patroni timişeni, care au fost şi ei trimişi în judecată, având în vedere că declaraţiile liderului grupării, care a recunoscut întreaga operaţiune de fraudare a statului, s-au coroborat cu interceptările telefonice, filajele şi documentele ridicate de anchetatori. În cazul patroanei de la Piastrelle, Lelia Manda, care este în continuare arestată, în rechizitoriu se reţine faptul că ” inculpata a desfăşurat o activitate infracţională continuă, ce s-a prelungit pe parcursul a doi ani, perioadă în care contactele dintre aceasta şi membrii grupului infracţional au avut o frecvenţă cel puţin săptămânală”. Pe facturile emise de Big Corporation ML SRL şi For Metal Company SRL, firmele din Strehaia, către societăţile Lelei Manda era scris ,, faianţă diverse modele, diverse mărimi”, mii de metri pătraţi, fără a se identifica modelele, mărimile, preţul unitar, aspecte esenţiale pentru evidenţa şi modul de vânzare al acestor produse. „Comisionul plătit de către Manda Leliea varia în funcţie de valoarea facturii iar ea negocia întotdeauna cu  noi spunând că va face ,,afaceri” cu noi pe mulţi bani şi pentru o perioadă mai lungă de timp”, a declarat liderul grupării. Prin cele patru firme administrate de Manda, prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la 6.035.332 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit.

Cum se scoate miezul de nucă-n acte

În cazul lui Iederan Dinu Marian şi Boie Constantin, de la Kaola SRL şi Kaola Center SRL, „Mex” a recunoscut că le-a dat facturi false pentru seminţe de dovleac şi miez de nucă. „În realitate, nu am livrat aceste produse întrucât marfa respectivă nici nu a existat vreodată în patrimoniul firmelor noastre. Parteneri de afaceri la firmele respective a fost numitul Iederan Dinu care era administrator la una dintre firme.  Fiindu-mi arătată fotografia numitului Boie Constantin, declar că de fapt acesta era persoana care conducea activitatea firmelor sale şi că el cunoştea ca facturile fiscale ce le aduceam sunt fictive. De altfel, aceasta era persoana cu care negociam comisionul pentru facturile fictive emise”, a declarat liderul grupării. Motivul a fost desluşit de anchetatori – „din jurnalele de cumpărări ale celor două societăţi se poate face aprecierea că, în realitate, miezul de nucă şi seminţele de dovleac au fost achiziţionate de către cele două firme de la furnizori persoane fizice, dar în scopul deducerii TVA, au fost înregistrate documente de provenienţă de la firmele furinizoare de facturi fictive”. Prejudiciul adus statului de cele două firme a fost stabilit la 2.302.727,75 lei.

Lucrări la sală polivalentă fără angajaţi

Patronul de la Maratti Construct SRL Timişoara, Raţiu Ovidiu Laurian, a apelat şi el la serviciile ţiganilor, care i-au facutrat tot felul de lucrări de construcţii, inclusiv montarea de filtre de apă, lucrări la infrastructura unei şcoli sau la o sală polivalentă, chiar dacă nu au avut niciodată angajaţi care ar fi putut efectua respectivele lucrări.


” Am auzit că această sală ar fi în Timişoara, însă nu am văzut locul respectiv niciodată. Menţionez că pentru  lucrările respective, firmele controlate de către noi, au emis facturi fiscale care atestau că am efectuat acele lucrări. În realitate, noi nu am efectuat acele lucrări niciodată şi nici nu am angajat alte persoane care să facă acele lucrări. Cunosc faptul că Raţiu Ovidiu Laurian a întocmit o serie de documente reprezentând contracte, devize, situaţii de lucrări pe care noi le-am ştampilat însă nu le-am citit şi nici nu ştiu ce reprezintă. Cu privire la aceste documente , Raţiu Ovidiu Laurian ne spunea că e bine să fie multe întrucât dacă e vreo problemă , documentele să nu poată fi citite în totalitate”, a dezvăluit Ioan Mihai anchetatorilor.  Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata TVA şi a impozitului pe profit –  1.639.729,87 lei.

Macavei Marius Daniel, asociat şi administrator la SFS Construct SRL şi la alte trei firme, a fost catalogat de liderul grupării ca fiind „cel mai rău platnic în sensul că el ne  este dator şi acum cu o sumă de bani din anul 2010 când i-am dat facturi fiscale fictive. Mai arăt faptul că Macavei Marius Daniel mi-a dat în schimbul facturilor fictive un autoturism de teren marca VW Touareg”. Prejudiciul creat bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţa contabilă a  SC SFS Construct SRL, SC SFS Elextric SRL, SC SFS Instal SRL şi SC SFS Grup SRL  a facturilor emise de cele două societăţi  comerciale din Strehaia este de 1.762.144,76 lei.

Camionul care a cărat 20 de kilometri de ţeavă

Patronul de la Flex Grup SRL, Bălan Romeo Adrian, îl folosea în legătura cu ţiganii de la Strehaia pe Sârbu Nicolae, cel care, conform furnizorilor de facturi fictive, venea cu facturile gata pregătite doar pentru a fi ştampilate şi semnate. Patronul de la Flex Grup nu a putut explica anchetorilor cum s-a putut transporta, conform uneia dintre facturi, nu mai puţin de 20 de kilometri de tub PE cu o maşină şi nici nu ştia ce reprezintă „timpanele pentru rigole” achiziţionate, dar a ţinut să precizeze că ” facturile par reale”.  Bugetul de stat a fost „găurit” în acest caz cu 1.573.626,53 lei,

Iliaş Marcel Tiberiu, patronul de la TI&MAR SRL, care ar fi un apropiat al patroanei de la Piastrelle, conform celor care livrau facturi fictive, a înregistrat în contabilitatea firmei 52 de documente „ţeapă” prin care statul a fost păgubit cu 1.026.246,64 lei, reprezentând valoarea taxelor şi impozitelor deduse ilegal şi neachitate bugetului de stat.

Rodica Vlad a rămas cu datorii la furnizorii de facturi fictive

În cazul Rodicăi Vlad, patroana lanţului de farmacii Vlad, liderului grupării de crimă organizată a declarat că ” acesteia i-am dat facturi fiscale fictive având ca obiect diverse materiale de construcţii pe care însă nu le-am livrat niciodată. Menţionez că la  biroul acesteia mergeam atât eu cât şi Cocoşatu Săndel Victor iar banii reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau viraţi prin intermediul băncilor după care erau retraşi şi înapoiaţi numitei Vlad Rodica. Pentru acest serviciu, noi primeam un comision, fie la emiterea facturii, fie mai târziu, aceasta având şi în momentul de faţă să ne dea 8000 lei. Menţionez că în mai multe situaţii, plata facturilor fictive nu avea loc prin intermediul băncilor întrucât Vlad Rodica zicea  că plăteşte comisioane bancare şi în consecinţă noi eliberam chitanţe că am fi primit banii în numerar, lucru care de fapt nu se întâmpla”. Declaraţiile au confirmat interceptările telefonice existente la dosar care dovedeau legăturile amicale dintre Rodica Vlad şi furnizorii de la Strehaia. În dimineaţa în care mascaţii au descins la sediile şi locuinţa sa, Rodica Vlad a încercat, conform unei interceptări telefonice, să scape de unele documente. A sunat-o, la ora 7,32, pe o angajată căreia i-a spus „uite m-am trezit dimineaţă cu mascaţi, cu poliţie, cu de toate la mine acasă! Or făcut percheziţie pentru un dosar din Mehedinţi. Pe Pro-Farm şi pe Vlad-Armed(?) au numerele greşite de apartamente însă  te rog eu să fii acolo că o să mergem acolo să luăm. Deci, le-am spus că Pro-Farm-ul şi Vlav-Armed-ul sunt în insolvenţă. Te rog eu să cauţi hârtiile ălea ca să le ai. Îs la mine pe birou. (..:)Da. Mai e şi o copie de-acolo… aia trebuie să dispară! Înţelegi?”. La cele cinci firme ale Rodicăi Vlad au fost descoperite 32 de facturi fictive, în care apărea că transportul s-a realizat cu acelaşi camion ca şi în cazul Flex Grup, prin care prejudiciul adus statului a fost stabilit la 604.850,51 lei. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Mehedinți.

8 COMENTARII

  1. Hallo DIICOT DNA !!!!!!!!!!!!!
    VEDETI CA GRASANA ASTA DE VLAD ARE UN TEREN (SITUAT IN SPATELE FACULTATII DE MUZICA PRIMARIA VECHE) FURAT DE LA PRIMARIE PE MANA CU COJOCARI MIUT SI CIUHANDU, PA CAND MADAM VLAD ERA TARANISTA SI CONSILIER LOCAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ma intreb… in prima faza prejudiciul a fost de 7 mil. Astazi, s-a redus la 4 mil. E clar ca nu s-au facut investigatii anterior arestarii acestor oamenii. deabia acum se fac expertizele. halal justitie!

  3. bas ca halal justitie .si vorbesc in cunostinta de cauza.oricum un lucru este cert ! evaziunea fiscala se intampla datorita acestui stat ,care in loc sa reduca taxele si impzitele le cresc ca numar si le majoreaza .in loc sa fie incasate impozite mici de la multi ,acest stat prefera sa ia mult de la putini .pana nu se schimba radical acest stufos cod fiscal asa se va intampla .mentalitatea este total gresita .

  4. Aceasta farmacista,pe nume Vlad Rodica,trebuie pedepsita exemplar !!!Din 1990 a nenorocit toata piata farmaceutica timisoreana prin artificiile,”pilele”,cruzimea fata de alti colegi de breasla !!!Abia astept sentinta,sper cu executare !!!

  5. Vor fi condamnati toti!!! Nu scapa unul!!! Ii duc de nas avocatii,ii pun sa nu recunoasca,chipurile ca-i scapa,iar in final vor lua pedepe pe masura faptelor si a prejudiciilor!!!Ne mai auzim!

  6. PENTRU JUDECATOR! ACEASTA FARMACISTA TREBUIE PEDEPSITA EXEMPLAR: OARE CINE TREBUIE SA FIE ASA GRAV PEDEPSIT: ACEASTA RODICA VLAD SAU CEI CARE NE-A DISTRUS TARA SI NE-AU FACUT CERSETORI PENTRU O BUCATA DE PITA IN ALTE TARI? ACEASTA VLAD POATE A FACUT INLEGALITATI DAR PE CEI CARE NE-AU DISTRUS SI AU VANDUT TOATE FABRICILE SI LE-AU BAGAT IN FALIMENT CE AR TREBUI SA FACETI DRAGI ROMANI? UNDE ESTE DREPTATE AICI? VA LEGATI DE UN OM, OK! DAR ACEASTA VLAD NU REPREZINTA ROMANIA. PEDEPSITII SI PE CEI CARENE-A PROMIS MULT BINE SI NE-A ARATA PUMNUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.