Herma Kennel, scriitoarea care citește pentru copii și pentru adulți. Ce povești...

Herma Kennel, scriitoarea care citește pentru copii și pentru adulți. Ce povești aduce la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

herma

Centrul Cultural German Timişoara organizează două lecturi distincte cu autoarea germană Herma Kennel. Prima se  adresează cititorilor de vârstă fragedă, de la Şcoala primară „Nikolaus Lenau”, iar cea de-a doua spune povestea disidentului Radu Filipescu şi va avea loc la „Memorialul Revoluţiei”.

Cei mai mici dintre elevii de la „Nikolaus Lenau” vor avea ocazia să participe la o lecție neobișnuită, mâine, de la ora 10.00, în timpul căreia Herma Kennel le va citi din cărțile sale pentru copii. A doua întâlnire între scriitoare şi cititori se va desfăşura tot mâine, la Memorialul Revoluţiei de la ora 18:30, pe strada popa Şapcă, nr. 3-5, şi este o lectură bilingvă, la care participă şi Dan Cărămidariu, vicepreşedintele Societăţii Culturale Româno-Germane.


Cartea „Es gibt Dinge, die muss man einfach tun”/ „Jogging cu Securitatea“, a fost tradusă şi publicată în 2009, la editura Polirom, şi este povestea încercării de a trezi opinia publică din lâncezeala caracteristică ţărilor care au făcut parte din regimul comunist. Prin intermediul volumului său, Herma Kennel doreşte să spună povestea lui Radu Filipescu, un om care vrea doar să alunge frica indusă de regim prin distribuirea de manifeste. Acţiunea sa are ca rezultat imediat doar condamnarea la zece ani de închisoare.

Herma Kennel s-a născut la Pirmasens, Germania. A absolvit Academia de Arte din Mannheim şi Facultatea de Ştiinţe Politice din München. A aflat de Radu Filipescu şi rezistenţa sa împotriva regimului comunist cu ocazia unei şederi de patru ani în România, între 1979 şi 1983, urmând să îl întâlnească personal în 1990. Din 1998, Herma Kennel locuieşte cu soţul său la Berlin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.