SUA şi Coreea de Nord, întâlnire secretă în martie. Ce s-a discutat...

SUA şi Coreea de Nord, întâlnire secretă în martie. Ce s-a discutat la „canalul New York”

0
DISTRIBUIȚI

kim_jong_un_01

Oficiali americani şi nord-coreeni s-au întâlnit în secret la New York, înainte ca Phenianul să profereze ultima serie de ameninţări şi provocări, dar întâlnirea nu a condus la niciun rezultat, dezvăluie o sursă apropiată acestei probleme, relatează CNN. Sursa a descris întâlnirea ca făcând parte din canalul obişnuit de contact între cele două ţări, informează Mediafax.

Emisarul Washingtonului în cadrul Gupului Celor Şase care negociază dezarmarea nucleară a Coreei de Nord, Clifford Hart, s-a întâlnit cu adjunctul ambasadorului Phenianului la ONU, Han Song-ryol, la jumătatea lui martie, potrivit acestei surse. Hart a reiterat îndemnul administraţiei Obama către Coreea de Nord de a evita acţiuni provocatoare şi de a reveni la diplomaţie, iar Han Song-ryol a promis să transmită acest mesaj Phenianului, a declarat sursa citată.

Întâlnirea a fost organizată în cadrul aşa-numitului „canal New York”, un proces utilizat pentru comunicarea şi transmiterea de mesaje între Washington şi Phenian, care nu întreţin relaţii.


Coreea de Nord a utilizat în februarie „canalul de la New York” pentru a avertiza Departamentul de Stat american cu privire la al treilea test nuclear.

Jay Carney, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat pentru CNN, în cadrul emisiunii „The Situation Room”, că Statele Unite au un „canal de comunicare cu Coreea de Nord şi utilizează acest canal”. Întâlnirea a fost dezvăluită de un blog al revistei Foreign Policy, The Cable.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.