Mișcare „diavolească” a actelor în operaţiunea de refacere a treptelor Catedralei. Vezi...

Mișcare „diavolească” a actelor în operaţiunea de refacere a treptelor Catedralei. Vezi ce explicaţie are Primăria Timişoara

DISTRIBUIȚI

refacere trepte catedrala

Reconstrucția treptelor Catedralei Mitropolitane Timișoara ridică noi semne de întrebare, de data aceasta din cauza modului în care au fost emise documentele de către municipalitate. Conform site-ului Primăriei Timişoara, certificatul de urbanism a fost emis la data de 24 noiembrie 2012, în vreme ce autorizaţia de construcţie a fost dată în data de 14 noiembrie. Asta, în condiţiile în care legea prevede că ordinea emiterii acestor documente trebuie să fie inversă, prin certificatul de urbanism solicitantului spunându-i-se ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi autorizaţia care se emite ulterior. Întrebat cum comentează situaţia, edilul şef Nicolae Robu a spus că nu cunoaște nimic legat de acest lucru şi că, în opinia sa, este vorba despre o eroare materială legată de modul în care au fost postate actele pe site, şi nu de felul în care procedura a fost aplicată.

Totuşi, Robu l-a sunat pe şeful Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, pentru a vedea dacă este vorba de vreo neregulă.


Ciurariu a declarat că autorizaţia a fost emisă în regim de urgenţă şi că legea prevede ca pentru reparaţii urgente să fie acceptată emiterea autorizaţiei urmând ca apoi dosarul să fie completat cu restul de acte necesare chiar dacă nu se repectă ordinea prevăzută pentru lucrările care nu au regim de urgenţă. Ciurariu nu a explicat, însă, care era urgenţa legată de treptele catedralei.

Primăria Timişoara contribuie cu 50.000 de euro pentru renovarea treptelor de la Catedrală, iar acest proiect a trezit controverse mai ales că treptele reprezintă un simbol al sacrificiului din timpul Revoluției din ’89, fiind locul unde s-a vărsat sângele martirilor atunci când ușile lăcașului s-au închis în fața tinerilor revoluționari. Edilul-șef a găsit și soluția în acest caz, anunțând că va păstra câteva trepte vechi.

3 COMENTARII

  1. suntem condusi de niste papagali , marionete vedeti Cojocari , Cristesti, D-na Vlad baronii locali , multumim ca vindeti Timisoara si ne luati ochii cu prostii gen concerte . Vrem sa vedem spitalul, stadionul, sala polivalenta si celelalte promisiuni DLE ROBU CEL CINSTIT

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.