Protest în Polonia faţă de evacuarea unei tabere de țigani români

Protest în Polonia faţă de evacuarea unei tabere de țigani români

0
DISTRIBUIȚI

tabara_tigani

Activişti în domeniul drepturilor omului apără câteva zeci de romi din România a căror evacuare dintr-o tabără a fost solicitată în instanţă de către Primăria Wroclaw, în sud-vestul Poloniei, relatează postul Radio Polonia, citat de Mediafax.


Aproximativ 60 de persoane, inclusiv copii, trăiesc în această tabără, în corturi construite de romi, potrivit postului, care nu face alte precizări. Tabăra nu are acces la apă curentă, iar aproximativ 20 dintre persoanele care locuiesc la corturi nu şi-au înregistrat oficial şederea în această ţară, potrivit site-ului postului de radio.

Primăria Wroclaw s-a adresat unui tribunal, la jumătatea lui aprilie, cerând evacuarea romilor. Ulterior, în apărarea acestora au intervenit reprezentanţi din partea Amnesty International (AI) şi Fundaţiei Helsinki pentru Drepturile Omului. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Romilor din Polonia Roman Kwiatkowski a adresat o scrisoare deschisă primarului din Wroclaw, în care afirmă că „sunt alimentate sentimente împotriva romilor de către anumite grupuri” din localitate şi că aceste sentimente se amplifică „rapid”. Potrivit postului, municipalitatea afirmă că, în cazul în care tribunalul decide evacuarea romilor, oraşul va oferi locuinţe sociale alternative persoanelor care trăiesc în tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.