Un egal la Constanța, condiția pentru handbaliștii timișoreni să încheie sezonul cu...

Un egal la Constanța, condiția pentru handbaliștii timișoreni să încheie sezonul cu salariile luate

0
DISTRIBUIȚI

HANDBAL05

Poli joacă sâmbătă ultima reprezentație din actuala ediție a Ligii naționale de handbal masculin pe terenul celor de la HCM Constanța, noua și vechea campioană a României. Jucătorii au nevoie de cel puțin un punct dacă vor să primească banii care le-au fost tăiați de conducere succesiv de-a lungul sezonului, astfel încât finalul de sezon să nu se transforme într-o tragicomedie.

Poli este pe locul șapte în clasament, departe de obiectivul de loc de cupă europeană de la începutul sezonului, iar mulți handbaliști sunt cu valizele la ușă. Înfrângerile suferite de echipă au dus la tăieri salariale succesive, astfel că acum jucătorii au salariile diminuate cu 60% față de contractele pe care le-au semnat în vară. Pentru retur, conducerea a stabilit un obiectiv de 12 puncte, iar alb-violeții au făcut până acum 11, așa că mai au nevoie de cel puțin un egal la Constanța dacă vor să plece în vacanță cu buzunarele pline. Anul trecut, Poli a jucat penultima etapă tot la malul mării, tot cu constănțenii deja campioni, și atunci, echipa antrenată de Nedeljko Vuckovic a reușit un egal.


Antrenorul Gligore Czari speră ca situația să fie la fel și sâmbătă. „Ne deplasăm la campiona României, mergem să facem un joc bun. Având în vedere că avem 11 puncte acumulate în returul de campionat, mai avem un punct până la îndeplinirea obiectivului. Suntem profesioniști, chiar dacă suntem unde suntem, mergem acolo să jucăm handbal. Nu este presiune asupra noastră, nici asupra lor, deja sunt campioni, vrem să facem o propagandă bună handbalului. Jucătorii sunt profesioniști, chiar dacă își termină contractele la sfârșitul lui mai. Dacă anul trecut, Politehnica a reușit să scoată un egal, nu văd de ce nu ar face-o și anul acesta. Ambiția mea la fiecare joc este să îl câștig. Jucătorii trebuie să plece cu capul sus de la Timișoara”, a declarat antrenorul Gligore Czari.

Pentru acest meci, bănățenii au din nou câteva indisponibilități. Portarul Cristian Antonaru are în continuare mâna în ghips. Milan Torbica, care a avut aceeași problemă, fractură de falange, abia ieri și-a scos ghipsul, astfel că sunt puține șanse să joace la Constanța. De asemenea, Răzvan Vâlceanu are probleme familiale. Unul dintre jucători care nu mai evolua în tricoul alb-violet din toamnă este căpitanul Cristi Fenici, care a ales să meargă la vicecampioana Știința Bacău. ”Este un meci foarte greu, jucăm la campioana țării. Pentru noi este și greu, și important în același timp, pentru că trebuie să câștigăm cel puțin un punct pentru a ne lua banii întregi. Pentru mine a fost o perioadă foarte frumoasă la Poli și sperăm să  încheiem cu fruntea sus campionatul. Sper că am făcut o alegere bună, pentru că Bacăul se bate de câțiva ani la campionat și le lipsește titlul, iar eu vreau un titlu de campion național. Avem contract până la sfârșitul lunii și dăm tot ce avem mai bun pentru Poli. Nu știu dacă ni s-au tăiat salariile pentru că am fost slabi, noi am avut probleme de la început cu accidentările”, a declarat Fenici. Meciul se va juca sâmbătă, de la ora 18.00, și și va fi arbitrat de Alexandru Blas și Marius Ghiorghișor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.