Un produs de slăbit ce se vinde în România conţine o substanţă...

Un produs de slăbit ce se vinde în România conţine o substanţă „foarte toxică”

0
DISTRIBUIȚI

medicamente_cancer

Produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) conţine o substanţă foarte toxică, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, citând date anunţate de autoritatea competentă din Germania, după ce a făcut mai multe verificări, informează Mediafax. În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania, s-a constatat prezenţa pe piaţă a produsului de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) care conţine 2,4-dinitrofenol, o substanţă foarte toxică. Substanţa se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate cazuri de deces după consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi, arată ANMDM, pe site-ul instituţiei. „Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe.


Nu este disponibil un antidot”, avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM

ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări. Una dintre alerte a vizat produsul „din plante” cu denumirea „RockHard Weekend”, care conţinea o substanţă sintetică, o alta – produsul cu denumirea „Po Chai Pills”, care conţinea sibutramina şi fenolftaleina, iar o a treia – produsul cu denumirea „Herbal Diet Natural”, care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.

Au fost vizate de alerte, de asemenea, medicamentul „Metabolite Adelgazante”, vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, şi produsul Alli contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate. Testele de laborator pentru produsul contrafăcut Alli capsule 60mg (ambalaj cu 120 capsule) au arătat că acesta conţineau sibutramina în loc de orlistat, potrivit sursei citate. În acest context, ANMDM avertizează consumatorii cu privire la pericolul cumpărării de medicamente de pe website-uri neavizate. Agenţia a demarat, de asemenea, o campanie împotiva medicamentelor contrafăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.