Caii care costă cât un tractor, vedetele expoziţiei Banat Agralim

Caii care costă cât un tractor, vedetele expoziţiei Banat Agralim

0
DISTRIBUIȚI

cai

Doi cai din rasa belgiană Friza sunt vedetele expoziţiei Banat Agralim ce are loc până pe 2 iunie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Un astfel de cal de culoare neagră, adus de la o fermă din Arad, costă nu mai puţin de 16.000 de euro, adică aproape cât un tractor de ultimă generaţie, preţul unui astfel de utilaj se ridică la aproape 20.000 de euro.


Un angajat al fermei din Arad povesteşte că patronul lui are cinci astfel de cai, plus alţi patru din rasa franceză Percheron, care costă aproape 20.000 de euro bucata. „Sunt specii de cai cuminţi, îi folosim uneori şi în agricultură, dar de cele mai multe ori îi închiriem pentru nunţi, botezuri sau alte evenimente mai speciale. Sunt oameni care se interesează de ei, dar nimeni nu a cumpărat o astfel de rasă. Patronul meu are o pasiune pentru animale, avem cai, măgari şi chiar ponei”, ne-a povestit angajatul fermei din Arad.

Expoziţia Banat Agralim se adresează fermierilor şi crescătorilor de animale din vestul ţării, aici fiind expuse cele mai inovative produse, dar participă şi asociaţii de crescători de animale. Oi, vaci, capre, iepuri, porci, albine, păsări, peşti, diferite instalaţii pentru agricultură şi procesarea produselor agro-alimentare pot fi admirate de cei interesaţi până duminică după-masa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.