Cum a reușit o primărie să taie aproape 500.000 de lei de...

Cum a reușit o primărie să taie aproape 500.000 de lei de pe factura la curent

0
DISTRIBUIȚI

lei_bancnote

Suma pe care o plăteau reprezentanții Primăriei Hunedoara pentru curent până nu demult ajungea la 1,5 milioane de lei, însă o decizie, care s-a dovedit a fi înțeleaptă, a schimbat această situație în bine. Astfel, municipalitatea a economisit, pentru perioada august 2013 – iulie 2014, 420.000 de lei.


Asta pentru că prețul energiei electrice consumată în sediu și în instituții subordonate a fost tranzacționat la Bursa Română de Mărfuri, ajungând la 186/ MWh. Este, astfel, cel mai mic preț obținut până acum de vreo instituție din România pe BRM. În urma şedinţei de tranzacţionare la care au participat patru furnizori de energie electrica s-a reuşit obţinerea unui preţ cu 35 % mai mic pentru perioada august 2013 – iulie 2014. Furnizorul care a câștigat licitația este Enol Grup, iar la ședință au mai participat Enel Energie, Fidelis Energy și Tinmar Ind.

Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, anul trecut facturile la energia electrică connsumată ajungeau la aproape 1,5 milioane de lei, iar acum, după tranzacţionarea preţului la bursa de mărfuri vor scădea la un milion de lei. Beneficiarii acestei reduceri sunt Primaria Hunedoara şi toate instituţiile aflate în subordinea primăriei, şcolile şi grădiniţele din municipiul Hunedoara şi Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.