EXCLUSIV Cinci primari și zeci de angajați ai primăriilor, anchetați de DNA...

EXCLUSIV Cinci primari și zeci de angajați ai primăriilor, anchetați de DNA pentru șpăgi prin metoda treimii UPDATE 2 Cine a fost pus sub acuzare

11
DISTRIBUIȚI

primar slatina timis

Patru primari în funcție, un fost edil și zeci de membri ai comisiilor de recepție a lucrărilor de amenajări a pășunilor sunt anchetați de DNA pentru infracțiuni de corupție în dosarul disjuns din cel care au fost trimiși în judecată şi condamnaţi fostul șef al APIA Caraș Severin, Romică Anculia, împreună cu mai mulți aleși locali în 2012. Aceștia au fost citați, astăzi, la sediul DNA Timișoara pentru a fi audiați. Printre cei chemați să dea explicații se numără primari din comunele Slatina Timiș – liberalul Roma Gheorghe, Brebu – liberalul Viorel Roșca, Forotic – liberalul Ion Stoia, Grădinari – pesedistul Ion Moșoarcă, care este la cel de al cincilea mandat, toți aceștia în funcție,  dar și fostul primar din Armeniș – Ion Vetriș.  Roșca, Stoia și Vetriș au fost pânp la ultimele alegeri membrii ai PDL. Unu alt primar care ar fi trebuit să răspundă întrebărilor anchetatorilor – Adam Trandafir, cel care a condus comuna Marga- a murit anul trecut, în timpul campaniei electorale, după ce a făcut infarct în sediul primăriei, după ce DNA a ridicat o serie de documente.


De asemenea, Romică Anculia este din nou anchetat pentru corupție.

Metoda folosită era aceeași pentru care Anculia a fost deja condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare – cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a încheiat contracte pentru reamenajarea pajiștilor , cu valoare sub 15.000 euro pentru a se putea fenta licitația, cu primăriile din Caraș Severin. Ulterior, banii erau împărțiți după metoda treimii – o parte ajungea la Anculia, o parte la primar și o alta îi rămânea omului de afaceri. Lucrările nu au fost deloc efectuate sau doar parțial, însă comisiile de recepție au întocmit documente din care reieșeau că banii europeni erau folosiți cum se cuvine. De altfel, Anculia a recunoscut că “io dacă nu fac un ban nu mi-s om. Zici că-i căciulă, nu mi-s om dacă nu fac”. Obsesia lui Anculia pentru bani a ajuns până acolo încât s-a supărat că statul ia impozite firmelor. Într-o discuţie cu patronul din Lugoj Tudor Jurj, acesta i-a explicat că din sumele de pe contracte trebuie să oprească impozitele şi TVA-ul, adică 40% din bani, doar restul banilor putând să fie împărţiţi cu şeful APIA şi primari.„Ne-a omorât statul! Bată-i Dumnezeu să-i bată!”, a concluzionat supărat pedelistul Anculia. Fostul șef al APIA a ajuns să taie fermieri de la subvenții pentru că erau pesediști.

Primarul din Slatina Timiș, Gheorghe Roma, a declarat pentru PRESSALERT.ro „nu ştiu pentru ce ne-au chemat. Vineri ne-au citat. De la noi de la primărie au ridicat acte legate de contractele pentru pajişti”. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 După de la audieri, unul dintre membrii comisiei de recepţie de la Slatina Timiş a declarat că a fost audiat şi a povestit cum a încercat Romică Anculia, să-i influenţeze. „Cea mai  gravă situaţie este că vine domnul Romică Anculia să ne dea lecţii de justişie, cum să vorbim în faţa procurorului. Să nu ne intimidăm,. Când suntem toţi aicea, vine el şi ne dă lecţii de democraţie şi justiţie.  Are un tupeu fantastic”.

UPDATE 2 Primarii au fost puşi sub acuzare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi luare de mită, iar Anculia pentru aceleaşi infracţiuni pentru care a fost condamnat şi ăn primul dosar. Toţi vor fi cercetaţi în stare de libertate.

11 COMENTARII

 1. Ar fi bine ca DNA sa ceara actele si de la primariile din Timis. Sa bata si la usa CJT si sa intrebe de consilierii lui Titus Bojin de Lae Oprea si de Ilie Bortun. Astia-s magicienii pajistilor! La puscarie cu toti HOTII!

 2. Dar primaria din Pojejena ,pe timpul fostului ”primarisimo dictator Mafiot” omer radovancovici , n-a primit si n-a deturnat de loc din aceste fonduri APIA ?
  Cumnatu-su din comuna alaturata Socol ,a primit 6 ani cu executare pentr-u furtul banilor de la APIA , mi s-e pare dubios c-a omer n-a deturnat din aceste fonduri , ori si astia de la DNA sint coruptibili ca si restul tarii ?

 3. DACA NU M-ATI DAT JOS,ACUM MI-O LUATI IN GAT ! HAI CU SUSPENDAREA,AVETI VOIE LA TREI INCERCARI :))))) TARA POPULATA DE GAOZARI INFECTI ! 😉 MINERIADA A AFECTAT DOAR BUCURESTIUL,PUCIUL DIN VARA A AFECTAT TARA,POATE VA TREZITI DRACULUI,CA DORMITI CA ALUP LU’ VIOREL LIS !

 4. Cum de se fac asememea afaceri pe bani publici? simplu toti acesti indivizi se afla sub protectie politica a baronilor locali , ai partidelor din care fac parte.Nu sunt la prima incercare obiceiul lor este perpetuat cu acord tacit.Credeti ca toti banii raman la ei? nu au de dat cota pentru protectie.DNA sa aiba in atentie extinderea cercetarilor la nivel national in mediu rural , se vor descoperi fraude ca te lasa fara replica , ca om cinstiti care traiesti doar din munca.

 5. Boța învață dragă gramatica limbii române. „Patru primari în funcție, un fost edil și zeci de membrii ai comisiilor…”. Membrii e aici cu un singur i. De fapt, de la cine să am pretenții!

 6. Oare de ce nu ia nimeni masuri si in comuna Pojejena sa stim si noi de licitatiile masluite si de miliardele alocate prietenilor lor pentru curatarea raurilor. Aceastea toate sunt facute cu o singura firma a lui Gruia Cristian zis MOZA din localitatea Susca, cel ce are dosar la DNA pentru taierea ilegala a Intreprinderii Minera din Moldova Noua, dosar ce este pe rol si incetinit de catre mafiotul Omer Radovancovici.

 7. @SORIN MANOLE
  Citesc des pressalert, dar observ ca au probleme serioase cand vine vorba de mai multi „i”. si eu am mai postat ceva atentionari, ce e fain e ca ei cred ca daca corecteaza rapid eroarea in text si iti lasa comentariul se salveaza. alte ori il sterg, asta e comportament las. cel mai corect ar fi sa corecteze eroarea si sa multumeasca cititorilor pentru bunavointa de a-i corecta sau sa le ceara scuze pentru deranj.

 8. Stimate domnule Manole, aceasta este o problema la nivel national si nu cred ca trebuie sa intram in polemica, deoarece ne abatem de la subiectul de discutie al acestui articol care este pe cat se poate de interesant. Sunt foarte impresionat ca mai exista in Romania si cetateni ce stiu a scrie corect .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.