În Timișoara ca în Star Trek: ce planuri fantastice a dezvăluit primarul...

În Timișoara ca în Star Trek: ce planuri fantastice a dezvăluit primarul din noul plan urbanistic general

5
DISTRIBUIȚI

robu la ceas02

Noul plan urbanistic general al Timişoarei poate concura cu succes cu romanele SF. Edilul şef Nicolae Robu a prezentat astăzi planuri inedite legate de transportul din oraş, planuri pentru care nu există un termen limită şi nici strategie de finanțare. „PUG-ul este finalizat, este în stadiul de proiect bun de a fi supus dezbaterii publice. Prin urmare, sper ca astăzi proiectul să poată fi postat pe site-ul primăriei, astfel încât să înceapă imediat analiza lui şi să putem declara deschisă sesiunea de dezbatere publică. PUG-ul este un instrument de cea mai mare însemnătate pentru un oraş şi de aceea noi l-am tratat cu toată atenţia. Vreau să vă dezvălui în premieră acuma una din prevederile PUG-ului. Vrem ca linia ferată care rupe oraşul în două să fie dusă în subteran şi în locul ei să avem o fâşie care traversează tot oraşul cu o lăţime de circa 60 de metri unde să se poată amenaja un bulevard la nivelul secolului XXI, cu clădiri care vor fi aprobate doar ca şi construcţii unitare, alei pietonale, spaţii verzi, benzi de bicicletă, benzi speciale de transport în comun şi benzi corepunzătoare pentru traficul obişnuit.


Vom crea în felul acesta, prin soluţia de a duce în subteran calea ferată, şansa greu de repetat pentu Timişoara de a avea un mare bulerad care traversează oraşul de la un capăt la altul etapizat într-o concepţie unitară”.

Întrebat cât costă un asemenea proiect, când ar fi realizat şi de unde ar veni banii, Robu a schimbat placa. Subit, ceea ce era descris ca fiind sigur a fost reformulat: ”nu se poate vorbi despre asta în această etapă. Acuma doar se rezervă posibilitatea unei asemenea dezvoltări urbane şi este de la sine înţeles că ceea ce v-am spus reprezintă una din componentele vizionare ale PUG-ului. Nu este ceva ce se va realiza mâine. Noi asigurăm posibilitatea ca în timp Timişora să poată avea o astfel de dezvoltare urbană în acea zonă la nivelul secolului XXI. Am putea să avem şi transport în comun urban, am putea folosi în partaj linia ferată pentru trenuri, în sensul consacrat al trenului, dar şi pentru mijloacele de transport în comun pe cale ferată de tip urban. Noul PUG va intra în vigoare cel mai probabil în şase sau opt luni”. Un detaliu important este că edilul şef nu a purtat discuţii cu cei de la CFR, dar a promis că “vă mai spun mâine un alt element de spectaculozitate pe care nu vi l-am prezentat”.

 

5 COMENTARII

  1. Foarte frumos domnule primar ! dar pana atunci , introduce-ti apa si canalizare pe strada Calea Urseni si daca se poate, macar un „tramvai cu cai ” , ca bietii copii de acolo nu au cu ce sa mearga la scoala decat pe jos …fiindca pe cea mai veche strada din Timisoara nu exista nici un mijloc de transport…iar ca o ironie ,Uzina de Apa construita pe vremea Mariei Tereza,este pe aceasta strada iar noi nu avem apa …

  2. in Timisoara daca dai doua tarnacoape ,tasneste apa 🙂 si fundatiile cladirilor pun probleme,asta vrea sa faca „galerii” :)))) buei tataie,aia care ti-au spus tampenia asta ti-au luat bani !? 😀 LEGATI-L !!!

  3. Timisoara n ueste in stare sa repare trotuarele din zonacentrala si va face rost de milioane si milioane de euro ca sa mute calea ferata in subteran in urmatorii 50 de ani ?????
    Pacat ca JUles Verna a murit demult…

  4. sunt de acord cu parerea de mai sus! , pe asa numitul primar N.Robu nu l-am votat pentru simplu fapt ca nu mai cred in clasa politica din Romania , iar acest lucru referitor la calitatea clasei politice imi este confirmata din nou de balivernele sus numitului , un fel de praf in ochi , povesti nemuriotare de Ion Creanga , halal primar ” vă mai spun mâine un alt element de spectaculozitate pe care nu vi l-am prezentat” , pfffff !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.