Proiect pe bani europeni la biblioteca universitară

Proiect pe bani europeni la biblioteca universitară

0
DISTRIBUIȚI

euro

De o finanțare în valoare de peste 175.000 de euro beneficiază de săptămâna asta Biblioteca Centrală Universitară „Eugen  Todoran” din Timișoara în cadrul unui proiect care urmărește promovarea diversității culturale. Instituția timișoreană este asociată în program cu Biblioteca Publică Orăşenească „Zarko Zrenjanin” din Zrenjanin, în calitate de partener.

”Scopul proiectului este întărirea coeziunii sociale și economice prin schimbul de cunoştinţe, stimularea cercetării științifice a trecutului istoric comun și crearea unei baze de date.


Obiectivele proiectului urmăresc promovarea diversității culturale, punerea în valoare şi evidenţierea fondului de carte de patrimoniu, din Banatul istoric până în anul 1900 și realizarea unei baze de date comună cu cărţile de patrimoniu care au în vedere Banatul istoric (cărţi cu subiect Banat, oameni de cultură din Banat, cărţi editate sau tipărite în Banat), promovarea schimburilor culturale şi de bună vecinătate, respectul pentru diversitatea culturală”, a declarat Vasile Docea, directorul general al bibliotecii timișorene.

proiectul ”Biblioteca, instrument de construire a identităţii regionale şi de întărire a coeziunii sociale” – BIBLIO-IDENT din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia va fi lansat oficial joi, de la ora 12.00, în Aula Bibliotecii. Valoarea proiectului este de 176.473,31de euro, din care finațarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 150.002,31  de euro. Proiectul se derulează până în 18 iunie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.