Stare de urgență la Urgențe: echipa care salvează vieți este „amputată”. Ajutorul...

Stare de urgență la Urgențe: echipa care salvează vieți este „amputată”. Ajutorul surprinzător din afara sistemului

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523

Medicii şi asistentele care lucrează în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe din Timişoara reuşesc cu greu să facă faţă numărului mare de solicitări. Peste 200 de pacienţi cu probleme de sănătate primesc, zilnic, primul ajutor în unitatea de la Spitalul Judeţean Timiş, însă o asistentă trebuie să lucreze cât două pentru că UPU se confruntă cu un deficit de personal fără precedent.


„Am depăşit limita toleranţei, de abia ne descurcăm”, atrage atenţia Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. „Ar trebui să fim 29 de medici, dar suntem doar 21, iar asistente ar trebui să avem 61, dar sunt doar 34, adică avem un deficit de 44 % şi tot creşte”, ne-a spus Mihai Grecu. Salariul mic este principalul motiv pentru care medicii şi asistentele se decid să plece din spitalele de stat, iar Ministerul Sănătăţii nu vrea să deblocheze niciun post.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt sprijiniţi să acorde asistenţă medicală de urgenţă de către voluntarii care preferă să îşi dedice timpul liber ca să salveze vieţi. Mihai Grecu a mărturisit că aceasta este singura modalitate prin care se poate suplini lipsa de personal. „Ne dau o mână de ajutor medici rezidenţi, studenţi la Medicină, asistenţi sociali, avem chiar şi un poliţist, un tehnician dentar. Ca să fie cât de cât puşi în temă cu ceea ce înseamnă acordarea primului ajutor, organizăm un curs, pe care îl termină 20 – 25 de persoane în fiecare an. Pe o tură ne ajută cel puţin doi, trei voluntari”, a mai adăugat şeful UPU Timiş.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.