Aproape 10.000 de spectatori la Teatrul German în ultima stagiune. Un sezon...

Aproape 10.000 de spectatori la Teatrul German în ultima stagiune. Un sezon în cifre

2
DISTRIBUIȚI

teatru german

Stagiunea 2012/2013  s-a încheiat cu un bilanţ mai mult decât mulţumitor pentru teatrul german din Timişoara. La luminile rampei au fost aduse cinci premiere puse în scenă de regizori de marcă şi interpretate de artişti cu renume, care, împreună cu spectacolele reluate din repertoriul anterior au reuşit ca, la cele 99 de reprezentaţii, să aducă în sala de spectacole peste 9.500 de spectatori.

Teatrul german a participat cu spectacolele pe care le-a pus în scenă la nu mai puţin de cinci festivaluri naţionale şi internaţionale: festivalul naţional de teatru de la Bucureşti, festivalul interetnic de la Oradea, festivalul internaţional de teatru nou de la Arad, festivalul euroregional de la Timişoara şi festivalul internaţional de la Sibiu. Printre proiectele de succes ale stagiunii s-a numărat şi showcase-ul „Zilele Teatrului German în context european”, la care au fost prezentate patru spectacole din repertoriul curent care s-au bucurat de aprecierile directorilor de festival şi ale criticilor din străinătate invitaţi la eveniment, Ziua Lungă de Teatru Nil sau festivalul de teatru de tineret unde teatrul a fost coorganizator al liceului „Nikolaus Lenau”.


La această ediţie au fost prezentate spectacole şi s-au organizat ateliere de lucru ale tinerilor pasionaţi de teatru din România, Serbia şi Ucraina.

Stagiunea recent încheiată a adus colaboratorilor şi angajaţilor teatrului şase premii şi o nominalizare. La festivalul interetnic de la Oradea Enikö Blénessy a obţinut premiul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru cel mai bun rol secundar feminin premiul a fost acordat actriţei Olga Török, iar Velica Panduru a obţinut premiul pentru cea mai bună scenografie, a spectacolului „CUPLUtoniu. Furiile & Marele război”. Olga Török şi Lucian Vărşăndan au fost distinşi cu premiile Pro Cultura 2012 – Certitudini, iar Silviei Török i-a revenit premiul UNITER pentru debut, acordat pentru personajul Iris din piesa „Fetiţa din bolul peştelui auriu”. Rolul Sylvia din acelaşi spectacol, i-a adus Olgăi Török nominalizarea pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Stagiunea viitoare se va deschide în data de 12 septembrie iar prima premieră, ale cărei repetiţii au început deja, va fi piesa „Tineri fără Dumnezeu”, după Ödön von Horváth, în regia lui Clemens Bechtel.

2 COMENTARII

  1. O singura intrebare.
    Cum pla mea ati platit din bani publici peste 80.000 euro in decurs de 2 ani la acei 2 regizori si acelasi scenograf buhagiar. Domnu Robu ce are de zis la asta!!!

  2. da’ cu banii primiti de la IFA Germania ce s-a intamplat? Pare-se ca nemtii au reclamat „disparitia” lor. Asta inseamna puscarie. Domnu Robu se aude ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.