Dispozitiv exploziv detonat de un bărbat în universitate UPDATE Atacatorul amenință că...

Dispozitiv exploziv detonat de un bărbat în universitate UPDATE Atacatorul amenință că a lăsat alte bagaje „explozive” în clădire

0
DISTRIBUIȚI

pompieri masina

O explozie a avut loc, în această dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică „Gheorghe Asachi”, în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fără a exista victime, informează Mediafax. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat că un bărbat a intrat într-o sală de curs de la Facultatea de Telecomunicaţii, unde avea loc examenul de licenţă, având la el un rucsac în care se afla un dispozitiv exploziv improvizat.


Bărbatul a început să îi ameninţe pe cei din sala de curs, după care a detonat materialul exploziv. În urma exploziei nu a fost rănită nicio persoană.

Doi dintre studenţii aflaţi în sală au reuşit să îl imobilizeze pe bărbat şi au sunat la 112, iar la scurt timp bărbatul a fost reţinut şi dus la Poliţie, unde este audiat la ora transmiterii acestei ştiri. Potrivit sursei citate, în prezent se fac verificări pentru a se stabili identitatea bărbatului şi despre ce tip de exploziv este vorba. Fascultatea de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” unde a avut loc incidentul funcţionează în clădirea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, corpul de clădire respectiv fiind evacuat, la faţa locului aflându-se poliţişti şi pirotehnişti.

UPDATE Ministrul delegat pentru Învăţământ superior Mihnea Costoiua spus că bărbatul a ameninţat că a lăsat alte bagaje cu material exploziv în săli din clădirea veche a facultăţii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Ministrul a spus că Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, pentru că nu se ştie dacă afirmaţiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale. Costoiu a spus că bărbatul declara că are o problemă cu Poliţia, nu cu cei din facultate. Costoiu a făcut aceste declaraţii la intrarea în sediul central al PSD din Bucureşti, unde are loc şedinţa Biroului Permanent Naţional al acestei formaţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.