Oraşul american Detroit s-a declarat în faliment

Oraşul american Detroit s-a declarat în faliment

0
DISTRIBUIȚI

Detroit-1942

Detroit, locul de origine al automobilului, a devenit ieri cel mai mare oraş american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare consultate de către AFP, informează Mediafax.


Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populaţie în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat oraşul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale. „Locuitorii din Detroit (…) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puţin performante”, a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoţeşte actul depus la un tribunal.

„Declararea falimentului este unica soluţie care va permite oraşului Detroit să redevină stabil şi viabil”, continuă el. Oraşul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoţită de un exod masiv de întreprinderi şi o prăbuşire a veniturilor fiscale.

În mod progresiv, numeroase servicii publice a fost necesar să fie reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopţii doar în unele cartiere. Sufocat, oraşul a anunţat luna trecută un default pentru o parte a datoriei sale totale în valoare de 18,5 miliarde de dolari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.