Turneu de rugby în 7 la Timişoara

Turneu de rugby în 7 la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

rcm -faru constanta06_resize

RCM Timişoara va fi gazda primului turneu de rugby în 7 organizat de Federaţia Română de Rugby în acest sezon competiţional. Turneul va avea loc în perioada 14-15 septembrie şi va alinia la start toate cele şapte formaţii din SuperLigă, RCM Timişoara, Ştiinţa Baia Mare, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa, CSM Olimpia Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj.

Clubul a fost informat de FRR printr-un fax primit săptămâna aceasta că va fi gazda turneului de la mijlocul lui septembrie. Competiţia va avea loc în pauza dintre ultimul joc al play-off-ului şi semfinalele campionatului. Ultimul joc din play-off este programat pentru data de 7 septembrie, iar semifinalele se vor juca în data de 28 a aceleiaşi luni.


Clubul bănăţean a avut doi jucători care au participat la competiţii importante de rugby în 7 vara aceasta. Mijlocaşul la grămadă Bidzina Samkharadze a participat la Cupa Mondială de rugby în 7 în perioada 28-30 iunie, la Moscova, alături de naţionala Georgiei. De asemenea, Victor Dumitru, jucător pe acelaşi post, a participat alături de selecţionata universitară a României la acest sport la Universiada din această vară de la Kazan, Rusia.

Rugby-ul în 7 se joacă pe un teren de acelaşi dimensiuni şi are în general aceleaşi reguli ca şi rugby-ul în 15. Diferenţa constă în faptul că echipa ce marchează beneficiază de o lovitură de începere şi în faptul că o repriză durează şapte minute, nu 40 şi cu o pauză de un minut. Acest lucru se datorează faptului că jocul de rugby în 7 are o intensitate foarte mare şi jucătorii aleargă mereu. Finala unei asemenea competiţii se poate juca cu reprize de câte zece minute cu pauză de două minute. Rugby-ul în 7 este jucat de obicei de jucătorii din zona de trei sferturi a unei echipe de 15. Această disciplină va fi sport olimpic la următoarele Jocuri Olimpice de la Rio din 2016, pe când rugby-ul în 15 a fost ultima data prezent la competiţia majoră a lumii în anul 1924. Primele meciuri de rugby în 7 s-au jucat la Melrose, în Scoţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.